amal-clooney-ruilt-vintage-in-voor-fonkelende-eco-couture-op-de-rode-loper-254069
©Getty Images

Amal Clooney draagt vaak vintage op de rode loper, van John Galliano-slipdresses tot Alexander McQueen uit begin jaren 2000. Tijdens de Cartier Women’s Initiative Awards 2023 in Parijs koos Amal Clooney echter voor een andere duurzame keuze. En die kwam in de vorm van eco-couture.

Amal Clooney bij Cartier Women’s Initiative Awards 2023

Voor het evenement droeg Clooney – die op het podium sprak over het belang van het opkomen voor vrouwenrechten – een oogverblindende zilveren jurk uit de herfst/winter 2022-couturecollectie van Julie de Libran. Het ontwerp was versierd met fonkelende pailletten en een gevederde zoom. De in Parijs gevestigde couturier gebruikt restmaterialen om haar eenmalige ontwerpen te maken, in een poging om afval te verminderen. Daarmee is het de perfecte aanvulling op de garderobe van de mensenrechtenadvocate.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Clooney staat bekend om haar voorliefde voor pailletten (en zelfs veren). Zo droeg de moeder van twee kinderen tijdens een première in Londen in 2021 een glinsterende sneeuwwitte jurk van 16Arlington. Een merk dat ze in de loop der jaren meermaals heeft gedragen. Tijdens een zomervakantie aan het Comomeer vorig jaar pronkte Clooney met een aantal opvallende feestjurken, waaronder een mintgroene mini met lovertjes van Ermanno Scervino.

Nu de Clooneys waarschijnlijk weer naar het Comomeer gaan voor hun jaarlijkse vakantie, kun je deze zomer meer paillettenjurken van Amal verwachten. We hopen op nog meer vintage en eco-bewuste looks.

Amal Clooney, op de foto met Cartiers CEO Cyrille Vigneron, bij de Cartier Women's Initiative Awards in Parijs
©PIERRE MOUTON
Amal Clooney, op de foto met Cartiers CEO Cyrille Vigneron, bij de Cartier Women's Initiative Awards in Parijs.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Laure Guilbault (@laureguilbault)