jennifer-aniston-geeft-moderne-twist-aan-the-rachel-in-parijs-247064
©Getty Images

Het is zo’n beetje de meest iconische coupe uit de televisiegeschiedenis: ‘The Rachel’ uit de serie Friends. De shag met rechte lagen én blonde plukken, bedacht door Jennifer Aniston’s stylist Chris McMillan, groeide in de nineties uit tot een waar popcultuurfenomeen. Het kapsel was geliefd bij vrouwen – inclusief celebs – over de hele wereld.

Ook nu Jennifer Aniston een andere hairdo heeft is dat zo’n beetje wereldnieuws. Afgelopen weekend was de actrice in Parijs voor de première van haar nieuwe film Murder Mystery 2. Een gelegenheid voor Aniston om ‘The Rachel’ nieuw leven in te blazen, maar wél met een moderne twist. Het gelaagde kapsel werd vervangen door lange lagen die bij de kaaklijn beginnen en doorlopen tot ver voorbij de schouderlengte.

Jennifer Aniston geeft ‘The Rachel’ een update

Ook de gekozen haartint is spring proof; de gouden highlights werden vervangen door een boterblonde kleur die goed paste bij haar champagnekleurige Celine-jurk met kralen. Jennifer Aniston kan met haar nieuwe look zo door voor een Parisienne. De actrice koos verder voor een natuurlijke make-up: ze voorzag haar wangen en lippen van een vleugje perzik. En zo straalde de Friends-actrice in de Franse hoofdstad. Schoonheidstrends mogen veranderlijk zijn, maar sommige stijlen blijven altijd iconisch, met een paar centimeter meer of minder.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

De actrice is overigens nog altijd bevriend met de man achter de befaamde Rachel. Het kapsel waar ze zelf overigens een haat-liefdeverhouding mee had. Zo vertelde ze in een interview met Harper’s Bazaar US vorig jaar het volgende: “Ik vond de haarstijl niet altijd even mooi, sterker nog, ik vervloekte mijn haarstylist menigmaal, maar ik hou van de herinneringen die destijds zijn gemaakt. En ik vind het fascinerend hoe goed de GenZ-gemeenschap zich ermee identificeert.”

Haat-liefdeverhouding met het iconische kapsel

Aniston’s stylist Chris McMillan is op zijn beurt trots op het feit dat zijn creatie zo iconisch is geworden. “De show was op de helft van een ontzettend succesvol eerste seizoen toen ik besloot dat het tijd was voor wat verandering. Ik vertelde Jennifer dat ze haar pony moest laten uitgroeien, wat highlights moest nemen en gewoon iets anders proberen. Er ging een heel stuk af en ik knipte er verschillende lagen in om de uitgegroeide pony te laten blenden met de punten. De rest is geschiedenis. Ik weet dat het Jen’s minst favoriete kapsel was, omdat ik dat iedere keer van haar te horen kreeg tijdens het stylen van het haar”, vertelde hij eerder in een interview met de Marie Claire.

©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.