selena-gomez-schrijft-geschiedenis-als-eerste-vrouw-met-400-miljoen-volgers-op-instagram-246928
©ANP

Minder dan een maand nadat ze Kylie Jenner heeft ingehaald als meest gevolgde vrouw op Instagram, heeft Selena Gomez nog een andere social media-mijlpaal bereikt. Zo mocht de 30-jarige superster zich vanaf 18 maart de eerste vrouw noemen die 400 miljoen volgers bereikte op de app.

Selena Gomez meest gevolgde vrouw op Instagram

Gomez viert de mijlpaal met een overzicht van foto’s waarop ze poseert met fans, met als bijschrift: ‘Ik zou willen dat ik alle 400 miljoen van jullie kon omhelzen’. Een dag later zit de actrice, zangeres en Rare Beauty-oprichter al op 401 miljoen volgers. Jenner blijft daar vlak achter met 382 miljoen en voetballer Cristiano Ronaldo houdt zijn toppositie vast met 563 miljoen volgers.

Wrede opmerkingen 

Hoewel Selena Gomez haar fans duidelijk dankbaar is, hebben social media en wrede body-shaming-opmerkingen een flinke impact gehad op haar mentale gezondheid. “Mijn gewicht schommelde voortdurend, omdat ik bepaalde medicijnen gebruikte. Het is duidelijk dat mensen daar hun eigen ideeën over hadden”, vertelt Gomez tijdens haar recente optreden in Dear…, de docuserie van Apple TV+ waarin beroemdheden verhalen delen van mensen wiens leven ze veranderd hebben. “Het was alsof ze niet konden wachten om iets te vinden om me neer te halen. Ik werd beschaamd omdat ik aankwam vanwege mijn lupus.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

“Ik loog. Na het plaatsen van een foto zei ik tegen mezelf: ‘Het maakt niet uit, ik accepteer niet wat je zegt’. En dat terwijl ik in de kamer zat te huilen, omdat niemand het verdient die dingen te horen”, vervolgt ze. “Ik zei dat het me niet stoorde, omdat ik niet wilde dat het andere mensen zou storen die hetzelfde meemaken, beschaamd worden om hoe ze eruit zien, wie ze zijn, van wie ze houden… Het is gewoon zo oneerlijk. Ik denk niet dat iemand het verdient om zich minder te voelen dan [een ander]”, aldus Gomez.

Beheerd door assistent 

Halverwege februari besprak de Only Murders in the Building-ster haar aanwezigheid op social media met Vanity Fair, waarbij ze bevestigde dat haar Instagram nog steeds wordt beheerd door haar assistent en TikTok de enige app is die ze op haar telefoon heeft staan. “Ik ging door een moeilijke tijd, een breuk, en ik wilde niets zien [van de opmerkingen] – niet per se over de relatie, maar de meningen van mij versus iemand anders”, vertelde ze. “Er zouden duizenden leuke opmerkingen zijn, maar mijn gedachten gaan meteen naar de gemene.”

Gomez vervolgt: “Mensen kunnen me lelijk of dom noemen en ik heb zoiets van: whatever. Maar deze mensen zijn gedetailleerd. Ze schrijven alinea’s die zo specifiek en gemeen zijn. Ik moest constant huilen. Ik had constant angst – ik kon het niet meer. Het was een verspilling van mijn tijd.” Toch laat Gomez weten dat ze het leuk vindt om met fans online in contact te komen en hun verhalen te horen. Alle 401 miljoen.