margot-robbies-enorme-chanel-strik-is-het-perfecte-haaraccessoire-voor-de-feestdagen-232369
©ANP

Gabrielle ‘Coco’ Chanel had een voorliefde voor het dragen van zwarte strikken en verwerkte ze regelmatig in haar collecties. Haar opvolger Karl Lagerfeld zette de traditie voort tijdens zijn ambtstermijn. Tegenwoordig zijn ze nog steeds een handtekening van het Franse modehuis dankzij de huidige creative director Virginie Viard. Dat maakt de Chanel-strik vandaag de dag nog altijd relevant, vooral als die gedragen wordt door iemand als Margot Robbie.

Margot Robbie draagt Chanel-strik

Tijdens een recent BAFTA-evenement koos Margot Robbie – Chanel-meisje in hart en nieren – voor een half los half opgestoken kapsel, vastgezet met het klassieke accessoire. In combinatie met een stralende huid, een rozige lip, omhoog gekamde wenkbrauwen en lange wimpers zorgde dit voor een elegante beautylook. De schattige zwarte Chanel-strik gaf Robbie’s gekozen outfit een extra Franse uitstraling. De actrice verscheen namelijk in een zwart pak uit de lente/zomer 2023-collectie van Chanel, uitgevoerd in het kenmerkende bouclé-tweed van het modehuis.

Het is niet de eerste keer dat Robbie het meisjesachtige accessoire heeft gedragen. Neem bijvoorbeeld haar look bij de Critics’ Choice Awards in 2018, toen ze haar blonde lokken in een hoge knot had opgestoken met een strik. Ook tijdens het Cannes Filmfestival in 2019 werd ze gespot met het accessoire. Zo verscheen Robbie van top tot teen in Chanel-pailletten met een zwart lint om haar nek in plaats van diamanten.

Haaraccessoire voor het feestseizoen

Het elegante kapsel van Margot Robbie met Chanel-strik is perfect voor de feestdagen – en niet te vergeten gemakkelijk na te maken. Als je een conventioneel lint gebruikt, doe dan je haar eerst in een paardenstaart of knot. Maak vervolgens de strik vast zoals je een cadeautje zou versieren. Clips zijn een stuk gemakkelijker: stijl je haar naar wens, schuif de clip erin en voeg bobby pins toe voor extra stevigheid. Et voilà, daar is je feestelijke haarlook.

Margot Robbie met Chanel-strik
©Getty Images
Margot Robbie met Chanel-strik
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.