keira-knightley-keert-terug-naar-de-front-row-in-de-perfecte-chanel-lbd-215900
©Getty Images

Chanel-ambassadrice Keira Knightley is tegenwoordig selectief in haar publieke optredens. Het is echter moeilijk om de aantrekkingskracht van Couture Fashion Week te weerstaan. Al helemaal als er een plaats front row voor je klaarstaat. Keira Knightley en haar man James Righton zijn aanwezig bij de Chanel-coutureshow, waar ze sterren als Maggie Gyllenhaal, Lucy Boynton en Sigourney Weaver vergezellen om het gedetailleerde werk van de petites-mains van het modehuis te bewonderen.

Keira Knightley bij de Chanel-coutureshow

Knightley, die een voorkeur heeft voor een etherische Chanel-jurk, verruilt haar gebruikelijke lichte borduursels voor een versie van de little black dress van creative director Virginie Viard. De zwarte jurk van fluweel en kant, met een zwierige strik bij de neklijn, is Keira’s versie van het French girl dressing. Compleet met Mary Jane-hakken, een warrige bob en een elegante zonnebril ziet de actrice er chic uit in een zee van coutureklanten.

James Righton en Keira Knightley front row bij Chanel
©Getty Images

Het laatste showoptreden van de actrice was tijdens de Cruise 2020-presentatie in Parijs. Toch blijft ze nauw verbonden met het Franse modehuis. Zo heeft Knightley sindsdien de rol van host van de Chanel-boekenclub op zich genomen. Tijdens London Fashion Week afgelopen september las de actrice een passage van Virginia Woolf voor aan een exclusief literair gezelschap. Natuurlijk was de taak op haar lijf geschreven, aangezien het de perfecte kruising was tussen mode en literatuur voor vrouwen zoals Keira die van een intellectuele stijl houden.

Keira Knightley front row bij Chanel
©Getty Images
Keira Knightley bij de Chanel-coutureshow
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.