nederlands-topmodel-jill-kortleve-is-een-prachtige-bruid-tijdens-de-chanel-coutureshow-215890
©Chanel

Couture Fashion Week is in full swing, met ook veel Nederlands talent in de schijnwerpers. Zo weet Iris van Herpen het modepubliek weer te verbazen met hypnotiserende ontwerpen en zien we voormalige Nederlandse topmodellen als Linda Spierings en Doutzen Kroes een comeback maken op de catwalk bij Alaïa. Ook vandaag draait het om talent van Hollandse bodem met niemand minder dan Jill Kortleve die als bruid de show van Chanel afsluit.

Jill Kortleve als bruid bij Chanel

Tijdens de Parijse modeweek wordt er reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe couturecollecties van grote modehuizen als Dior, Schiaparelli en Balenciaga. Vandaag op de planning? Chanel. De show begint met een korte film waarin we Pharrell Williams zien drummen, uiteraard van top tot teen gekleed in Chanel. Daarna lopen de modellen de trap af van het door Xavier Veilhan ontworpen showdecor – een artistiek landschap in neutrale tinten met virtuele elementen. Als laatste is de Nederlandse Jill Kortleve aan de beurt, die als prachtige Chanel-bruid over de witte catwalk schrijdt.

Jill maakt een engelachtige verschijning in een strapless plissé bruidsjurk die tot haar enkels reikt. Daarover draagt ze een lange, geborduurde kimono met franjes. De finishing touch van de look is de grote witte strik in het haar, een waardige vervanger van de traditionele sluier.

In de show lopen ook andere Nederlandse modellen mee, onder wie Rianne van Rompaey, Kiki Willems en Felice Noordhoff.

Jill Kortleve als bruid bij Chanel
©Chanel

Nu al een iconische bruid

De Chanel-bruid wordt gezien als het hoogtepunt van elke coutureshow van het Franse modehuis, altijd belichaamd door hét model van het seizoen. Een groot pinch me-moment dus voor Jill, die nog niet eerder een show van het Franse modehuis heeft mogen afsluiten. Als kersverse Chanel-bruid treedt ze in de voetsporen van iconen als Claudia Schiffer, Linda Evangelista en Cara Delevingne.

Jill is overigens niet de eerste Nederlandse Chanel-bruid: topmodellen als Lara Stone en Luna Bijl gingen haar voor.

Jill Kortleve als bruid bij Chanel
©Chanel