maken-haarstempels-de-opvallende-jaren-00-trend-een-comeback-204407
©Instagram @badgalriri

Het kon nooit lang duren voordat ook onze beautylooks onderworpen zouden worden aan de immens populaire Y2K-stijl. Zo behoren felgekleurde oogmake-up en gezichtsversieringen, zoals stickers en (plak)tatoeages, al tot de grootste beautytrends van 2022. Nu is het tijd voor haarstempels, de typische naughties trend waarbij prints en plaatjes op het haar ‘gestempeld’ worden.

De terugkeer van haarstempels 

Hoewel haarstempels officieel gezien uit de jaren ’90 komen, wonnen ze pas aan populariteit in de beginjaren ’00. Toch is de trend nooit zo groot geworden als bijvoorbeeld chunky highlights: de brede, gekleurde ‘strepen’ in het haar die favoriet waren bij popsterren en andere A-listers. In 2018 kwamen de chunky highlights terug. Hetzelfde lijkt nu te gebeuren met haarstempels. Het zijn wederom beroemde vrouwen die nu voor de terugkeer van de trend zorgen. Zo zien we de look bij onder andere Rihanna, Y2K-icoon Dua Lipa en rapper Megan Thee Stallion.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)

Speciaal voor de nieuwe Valentijnsdag-collectie van haar lingeriemerk Savage x Fenty onderging Rihanna een ware beautytransformatie. De artiest en ondernemer koos voor steile lokken – inclusief micro-pony – met bordeauxrode tijgerstrepen in het haar. Rihanna mag dan altijd een trendsetter zijn geweest, ook andere invloedrijke celebrities zijn fan van de trend. Dua Lipa ging voor oranje en neongroene haarstempels, terwijl Megan Thee Stallion vorig jaar al te zien was met een bloemenprint op haar platinablonde pruik in de muziekvideo voor het nummer Cry Baby.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

Hair stamps 2.0

Dat we voortaan massaal onze lokken gaan stempelen, lijkt ietwat overdreven. Toch zijn er wel eens gekkere dingen gebeurd. Neem bijvoorbeeld ‘wafeltjeshaar’, de gevreesde haartrend uit de nineties, die een paar jaar geleden een opleving had. Het zijn juist die onconventionele kapsels die de (beauty)wereld interessant en leuk maken. Haarstempels krijgen anno 2022 echter wel een luxe upgrade en komen niet meer in de vorm van simpele DIY-kits. Zo staat creativiteit voorop, met als resultaat kunstzinnige, met de hand geverfde haarstijlen. Het zal ons daarom niet verbazen als de trend wordt vertaald naar de catwalk of naar uitzinnige partylooks.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kellon Deryck (@kellonderyck)