doja-cat-gebruikte-paris-fashion-week-als-podium-voor-haar-experimentele-beautylooks-226289

Bij de lente/zomer 2023-show van A.W.A.K.E Mode in Parijs dook op de voorste rij een gouden figuur op: rapper Doja Cat had zich van top tot teen bedekt met gouden bodypaint (misschien als een brutale knipoog naar Bond Girl Margaret Nolan in de James Bond-film Goldfinger). Een gedurfd beautystatement, maar zeker niet haar enige tijdens Paris Fashion Week. De hele week heeft de ster memorabele momenten gecreëerd met haar make-upkeuzes. De ene nog extravaganter dan de andere. Bekijk hier de beautylooks van Doja Cat tijdens Paris Fashion Week.

De beautylooks van Doja Cat tijdens Paris Fashion Week

Doja staat bekend om haar gedurfde beautylooks. Zo schoor ze onlangs haar lokken en wenkbrauwen af. Tijdens de modeweek diende die look als blanco canvas voor haar kunstige make-up. Het begon eenvoudig: bij de Vivienne Westwood-show debuteerde ze met een grafische, zigzaggende ooglook van visagiste Laurel Charleston. Bij Thom Browne bracht ze vervolgens een ode aan de kenmerkende rode, witte en blauwe strepen van het modehuis, door een streep pigment op haar kin aan te brengen. Charleston gebruikte daarvoor acrylverf van MAC.

Hoe meer shows Doja Cat bezocht, hoe wilder en experimenteler haar beautykeuzes werden. Bij de Monot-show ging Doja voor buitenaards-chique met een volledig blauw gezicht. Charleston gebruikte eerst de vetverven en setting powders van Ben Nye Makeup, waarna het gezicht werd gecontourd met het Art Library-palet van MAC en het Editorial Brights-palet van Viseart. Bij Givenchy bewees visagiste Sophia Sinot ook de kracht van een opvallende wenkbrauw en lip: ze creëerde een geparelde wenkbrauw voor Doja en een tweekleurige gestreepte lipkleur in nude- en zwarttinten. Zeker geen looks voor muurbloempjes – maar het is modeweek, en wat is een beter moment om risico’s te nemen?

dojacat in het goud bedekt
©Getty Images
Beautylooks Doja Cat
©Getty Images