deze-modellen-uit-de-80s-en-90s-schitterden-op-de-catwalk-tijdens-fashion-month-226056
©ANP

Leeftijd is maar een getal, en dat was goed te zien tijdens fashion month. Het waren niet alleen maar jonge modellen die de nieuwste collecties toonden: ook verschillende iconen uit de 80’s en 90’s liepen mee op de catwalk tijdens de modeweken in New York, Londen, Milaan en Parijs.

Modellen uit de 80’s en 90’s op de catwalk

Zo sloot Naomi Campbell (52) de show van Valérie Messika af, was Andie MacDowell (64) de showstopper op de catwalk van L’Oréal, verscheen de 76-jarige Cher aan het einde van de show van Balmain aan de arm van Olivier Rousteing, maakte Linda Evangelista (57) een comeback bij Fendi in New York en stal Kate Moss (48) de show bij Bottega Veneta. We blikken terug op deze vijf hoogtepunten.

Cher sluit de show van Balmain

De absolute surprise appearance tijdens Paris Fashion Week: Cher. De 76-jarige ‘If I Could Turn Back Time’-zangeres (officieel dus geen model, maar desondanks onmisbaar in deze lijst) had de eer om de show van Balmain af te sluiten in een spandex catsuit met scherpe schoudervullingen en een diep decolleté.

©ANP

Andie MacDowell is de showstopper bij L’Oréal

De showstopper bij de show van L’Oréal? Andie MacDowell, die al sinds 1986 ambassadeur is van het merk. De actrice (en model) is op haar 64ste een zilverharige godin – iets waar haar management eigenlijk op tegen was. “Mijn gezicht werd ouder, maar mijn haar niet. Het matchte niet meer. Nu heb ik het gevoel dat ik er juist jonger uitzie omdat het allemaal natuurlijker oogt. Ik hoef niks te verbergen en denk dat ik er een sterk punt mee maak”, vertelde ze eerder aan de Amerikaanse Vogue.

©Julien De Rosa/ANP

Naomi Campbell sluit de show van Valérie Messika

Ook Naomi Campbell kan natuurlijk niet ontbreken tijdens Paris Fashion Week. Het 52-jarige icoon liep mee tijdens de glinsterende finale van Messika’s juwelenshow en droeg een Akh-Ba-Ka halsketting met 2550 diamanten. Het topmodel zorgde voor een staande ovatie. Campbell straalde overigens ook op de catwalk van Burberry in Londen en tijdens Milan Fashion Week voor het merk Tod’s.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Messika (@messikajewelry)

Linda Evangelista is terug op de catwalk

Linda Evangelista maakte haar comeback in New York tijdens de show van Fendi. Een bijzonder moment voor het 57-jarige topmodel, want het was haar eerste show na een mislukte cosmetische ingreep die ervoor zorgde dat ze jarenlang in angst en schaamte leefde. Maar Evangelista still got it: ze straalde in een blauwe, wijde jurk van tafzijde, speciaal voor haar gemaakt omdat ze na de operatie niks straks meer kan dragen. Aan haar arm bungelde de beroemde Baguette-tas.

©ANP/Eduardo Munoz Alvarez

Kate Moss maakte haar opwachting bij Bottega Veneta

Last but not least: Kate Moss, hét topmodel van de jaren negentig. Moss bracht ons met haar casual look weer helemaal terug naar de nineties. Het supermodel droeg een geruit overhemd, een witte tanktop en een loszittende jeans als onderdeel van de tweede collectie van creatief directeur Matthieu Blazy.

©ANP
modellen uit de 80's en 90's