de-5-grootste-make-uptrends-om-naar-uit-te-kijken-in-2023-236397
©Getty Images

2023 staat voor de deur, wat een nieuwe start met zich meebrengt voor allerlei dingen, inclusief make-up. Dit betekent een leeg canvas met ruimte voor hernieuwde interpretaties van bestaande trends en volledig nieuwe make-uptechnieken. Blush blijft zorgen voor warmte, eyeliner maakt een statement en in het nieuwe jaar houdt ook het Euphoria-effect aan. Hier zijn vijf make-uptrends die we in 2023 veel gaan zien.

Statement lippen

Lippen zijn in het nieuwe jaar gedurfder dan ooit – zo gedurfd dat je verder misschien geen make-up nodig hebt. “Dit is een model-off-duty/off-the-runway-achtige look die er van dag tot nacht geweldig uit kan zien”, zegt make-upartiest Tobi Henney. Henney geeft als tip om de lip volledige aandacht te geven door de huid verder clean te houden en de wenkbrauwen en wimpers lichtjes op te maken. Ze merkt ook op dat er een heropleving is van lipliners die donkerder zijn dan de kleur van je lippenstift. “Dit kan helpen de perfecte lippenkleur te krijgen en de illusie van vollere lippen geven.”

gigi hadid statement lippen make up
©Getty Images

Futuristische metallics

Mermaidcore domineerde al de catwalks voor het voorjaar van 2023. In het nieuwe jaar verwachten we glinsterende, futuristische beauty nog veel meer te zien – vooral door de opkomst van AI, een nieuwe technologie. “Of de reden nu onze obsessie is met AI, feeën of het buitenaardse, ik ben zo voor”, zegt make-upartiest Jenna Kristina.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @patmcgrathreal

Meer blush

Blush beleeft de laatste jaren een renaissance, met crème-opties en meer-is-meer-methoden die wangen (en ogen en neusbruggen) romantisch rooskleurig maken. “Dat het alleen om bronzer en highlighter ging is verleden tijd, blush is terug en gedurfder dan ooit”, zegt Kristina. “Het zorgt voor leven in de huid.” De trend is nu al aan de gang. Denk aan de beautytrend van TikTok waarbij een sun burn of huillook werd gecreëerd.

hailey bieber blush make up trend 2023
©Getty Images

Gezichtsversieringen

Het Euphoria-effect lijkt ook in 2023 aan te houden. “We zullen meer experimentele looks blijven zien met edelstenen, parels, glitter en andere accenten. Die bedekken niet alleen de ogen, maar ook andere delen van het gezicht en lichaam”, zegt make-upartiest Jaleesa Jaikaran. Investeer in een arsenaal aan platte strass-steentjes in verschillende vormen, maten en tinten. Breng die op het gezicht aan met transparante wimperlijm. Als je zelfklevende opties kunt vinden, is dat des te beter.

gezichtsversieringen makeuptrend 2023
©Getty Images

Langere en scherpere cateye wing

In het nieuwe jaar zullen de verleidelijke, langgerekte sirene eyes die populair zijn op TikTok nog meer terrein winnen. En dat met behulp van betere technieken en eyeliners. “Met zoveel merken die hoogtechnologische eyeliners ontwikkelen die veegvast zijn, zal de grafische cateye eyeliner look veel worden gedragen tijdens een avond uit”, zegt Henney. Ze beveelt aan de oogvorm naar boven en naar buiten te trekken. Dark feminininety wordt ongetwijfeld een grote trend in 2023.

zendaya valentino eyeliner ooglook
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.