hailey-biebers-glazed-donut-nagels-zijn-razendpopulair-en-zo-maak-je-ze-zelf-218029
©ANP

Hailey Bieber inspireert ons al enige tijd met haar inmiddels befaamde glazed donut beautylook, al helemaal nadat ze haar eigen beautylabel Rhode lanceerde. Nu betreedt de skincaretrend – waarbij de huid er fris en dewy uitziet – een nieuw beautygebied: nagels. De glazed donut nagels van Hailey Bieber zijn razendpopulair. Volledig te begrijpen, want eerlijk is eerlijk: wij willen ze ook hebben.

De ‘glazed donut’ nagels van Hailey Bieber

Biebers favoriete manicure is een voortzetting van haar minimalistische stijl op zowel beauty- als modegebied. Haar go-to nagels zijn parelwitte, bijna doorschijnende nagels waarmee we het model ook zagen tijdens het Met Gala.

De nagellook is inmiddels toepasselijk omgedoopt tot de ‘glazed donut manicure‘. De parelmoer-achtige kleurencombinatie doet namelijk sterk denken aan het zoete glazuur van donuts. De TikTok-zoekterm ‘Hailey Bieber Nails‘ is inmiddels miljarden (!) keren bekeken en de hashtag #glazeddonutnails heeft zo’n 130 miljoen views.

Zo creëer je de ‘glazed donut’ manicure

Biebers nailartist Zola Ganzorigt deelt een tutorial van de look. Daarin onthult ze de exacte OPI-producten die ze gebruikt voor de viral manicure. Je creëert hem als volgt: eerst gebruik je een basislaag (de OPI Stay Strong gel base coat), daarna de GelColor in Funny Bunny van het merk, gevolgd door de Stay Shiny top coat. Vervolgens gebruik je de Tin Man Can, een poeder dat je over je nagels aanbrengt, voor een chrome-effect. Dit laatste element blijkt de belangrijkste stap, omdat het je nagels die gewilde frosty finish geeft.

De meeste van deze producten zijn gel en dus alleen verkrijgbaar voor professionals in de salon, maar er zijn genoeg alternatieven te vinden van OPI of andere merken om de look zelf na te maken. Hailey deelt zelf ook een video op TikTok waarin ze onthult hoe ze haar go-to nagellook creëert. Haar geheim? “Het belangrijkste is dat welke kleur je ook kiest, hem te mengen met transparante nagellak om het dunner te maken.”

De combinatie van een nagelkleur met een transparante tint is dus key om die specifieke glossy, monochrome finish te krijgen. Et voilà: je eigen glazed donut manicure à la Hailey Bieber.