vogues-yeliz-tipt-de-ultieme-huidbehandelingen-voor-een-stralende-huid-292556
©Milan Gino

Ik postte laatst een korte clip van een van mijn podcastopnames, en daarna stroomden de dm’s binnen met vragen over mijn skincareroutine. Ik moet zeggen dat ik best trots ben op mijn huid op dit moment. Een consistente skincareroutine – in de ochtend én avond – heeft bij mij voor een heuse glow-up gezorgd. Ik heb het al vaker gezegd: een uitgebreide skincareroutine van minimaal vier stappen is niet alleen healthy voor je huid, maar is ook een moment voor jezelf; even die tien minuten me-time in de ochtend en avond. Ondertussen zeg ik soms affirmaties op, luister ik een podcast of drink ik een kop koffie. Maar er zijn ook een aantal huidbehandelingen die ik regelmatig onderga.

Huidbehandelingen om te proberen

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik deze eerste maanden van het jaar ook geen alcohol drink en dat helpt énorm. Maar, dat niet alleen. Zo nu en dan duik ik ook op de stoel van huidtherapeut Fatma Soysal, eigenaresse van Body & Face Clinic in Rotterdam en mijn huidgoeroe. Zij kijkt per keer wat mijn huid nodig heeft, dus op de vragen wat ik dan zoal deed, had ik niet direct een antwoord – tot nu. Ik ga namelijk gewoon liggen en vertrouw Fatma blind, want deze vrouw weet precies wat ze doet en heeft de nieuwste technieken en apparaten in huis. Maar goed, speciaal voor jullie, vroeg ik welke huidbehandelingen ze de laatste paar maanden op mij heeft toegepast. Hier zijn ze op een rij.

Oxygeneo

De oxygeneo is een drie-in-één-behandeling. Het geeft een instant plump effect en een glow waar je u tegen zegt. Wat er precies gebeurt, is dat de huid tegelijkertijd wordt geëxfolieerd én wordt voorzien van zuurstof en vitamines, waardoor je die mooie glow krijgt. Als ik een event heb in de avond, of vlak voor fashion week, is dit mijn favoriet.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hydrafacial

De hydrafacial gaat net iets grondiger te werk. Het reinigt en zorgt ervoor dat alle mee-eters worden weggezogen. Daarna wordt de huid extra gehydrateerd. Je huid krijgt als het ware een nieuw jasje, doordat er peptiden, hyaluronzuur en antioxidanten in worden gesluisd. Deze huidbehandeling kun je het best om de zes weken doen.

Morpheus 8

Wil je huidverbetering én verstrakking? Dan wil je Morpheus 8 proberen. Dit apparaat schijnt de favoriet te zijn van menig Kardashian, en Fatma was een van de eersten die het naar Nederland haalde. De Morpheus 8 geeft door middel van dunne naaldjes stootjes in de huid, die radiofrequentie afgeven. Daardoor krijgt de huid het signaal om oude cellen op te ruimen en nieuwe cellen aan te maken. Ik vond dit zelf niet een heel fijne behandeling, maar het werkt als een tierelier.

Skinbooster

Deze kun je combineren met de oxygeneo en de hydrafacial. Door middel van kleine prikjes wordt een combinatie van peptiden, vitamines, aminouren en co-enzymen ingebracht in de huid. De skinbooster moet je niet verwarren met profhilo. Het is zachter, subtieler en het serum is natuurlijker. De skinbooster – zoals de naam al doet vermoeden – geeft een directe boost.