ana-de-armas-brengt-een-subtiele-ode-aan-marilyn-monroe-in-venetie-222466
©Getty Images

Ana de Armas is aangekomen op het Filmfestival van Venetië, ter promotie van de nieuwe door Andrew Dominik geregisseerde film Blonde. Aangezien De Armas de iconische Marilyn Monroe vertolkt in de film, is het niet meer dan gepast dat ze glamoureuze outfits kiest voor haar de perstour. Terwijl ze arriveert in een houten speedboot draagt de actrice een blauwe short-suit van Louis Vuitton, compleet met gouden nautische knopen en zwarte strappy Gianvito Rossi-hakken. De shorts zijn een subtiele knipoog naar Marilyn – zij het op een veel modernere manier.

Ana de Armas’ ode aan Marilyn Monroe in Venetië

Monroe, die de Hollywoodschermen domineerde tijdens de jaren 50, had een voorliefde voor het dragen van shorts met hoge taille en zwembroekjes in pin-upstijl. Op archiefbeelden van de ster is te zien hoe ze minibroekjes draagt, hetzij met T-shirts, bikinitops of vampy korsetten. De Armas’ versie van het silhouet is duidelijk langer en boxier, maar zou nog steeds compleet passend zijn in de jaren 50.

Gestyled met een getailleerde marineblauwe blazer en hoge hakken, voelt de knipoog van De Armas naar Marilyn echter helemaal fris en actueel aan. Het is een slimme kijk op een van de meest kenmerkende klassiekers van het stijlicoon, en veel minder in your face dan, laten we zeggen, verschijnen in een witte halterjurk of een fonkelende naked dress (zoals Kim Kardashian deed bij het Met Gala). Met deze hommage – een van de vele die we deze week nog zullen zien – begint De Armas’ tijd in Venetië op een hoog niveau.

Ana de Armas in Venetië
©Getty Images
Marilyn Monroe in high-waist shorts
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.