jacquemus-fans-opgelet-het-merk-opent-een-nieuwe-winkel-in-parijs-222437
©Courtesy Jacquemus

Als er één merk is dat de afgelopen jaren een blijvende buzz weet te creëren, is het Jacquemus wel. Het gelijknamige Franse modelabel van ontwerper Simon Porte Jacquemus kwam met de ene na de andere succesvolle pop-up store, maar een permanente winkel bleef uit – tot nu. Althans, zo lijkt het. Fans van het merk houd je hart vast, want vanaf zeer binnenkort kun je je favoriete Jacquemus-items vinden in Jacquemus’ eerste winkel ooit, in hartje Parijs.

Jacquemus opent winkel in Parijs

Eerder deze week schreef Business of Fashion een artikel over een nieuwe pop-up store die Jacquemus zou openen tijdens Paris Fashion Week. De publicatie schreef echter over geruchten dat het merk de winkel deze keer voor onbepaalde tijd zou openen. “We staan open voor alle opties,” liet een woordvoerder van het modelabel weten. “Er is geen vaste einddatum.”

Nu lijkt het er sterk op dat Simon Porte Jacquemus bevestigt dat de geruchten kloppen, waardoor de kans groot is dat de geplande pop-up store inderdaad een permanente winkel wordt. Zo laat de ontwerper weten in een Instagrampost: “Bonjour! Ik open een winkel op Avenue Montaigne in Parijs op de 27ste! Zie ik je daar?”

Permanent? 

In een bericht op Instagram Stories wordt duidelijk dat de datum voor het openen van de winkel niet geheel toevallig is. Zo deelde Jacquemus het volgende bericht geschreven door een fan. “Jacquemus presenteerde op 27 juni zijn collectie Le Papier, trouwde op 27 augustus en opent nu op 27 september een winkel in Avenue Montaigne.” Iets dat de ontwerper inderdaad zo gepland lijkt te hebben, als we op Jacquemus’ reactie in de vorm van een smiley moeten afgaan.

De winkel opent tijdens Paris Fashion Week en is gelegen aan de grootste luxe winkelstraat van de stad – tussen de boetieks van Jil Sander en Gucci om precies te zijn. In tegenstelling tot enkel tassen en accessoires zoals bij eerdere pop-ups, vind je in de nieuwe winkel items ook kleding en schoenen. Dat het hier om een permanente winkel gaat, wordt sterk geïnsinueerd door Simon Porte Jacquemus, die met kapitalen “JA!” antwoordt op de kop van het BOF-artikel ‘Is Jacquemus klaar voor retail?’.

Of het echt zover is valt nog te bezien, maar wij plannen in ieder geval snel een trip naar Parijs.