zo-moeder-zo-dochter-apple-martin-draagt-gwyneth-paltrows-oscars-jurk-uit-2002-258283
©Getty Images

Gwyneth Paltrow heeft in de loop der jaren een aantal gedenkwaardige momenten op de rode loper neergezet. Zo droeg ze een fluwelen Gucci-pak de VMA’s van 1996 en een lichtroze Ralph Lauren-jurk in 1999,  toen ze een Oscar voor beste actrice won. Met zo’n modearchief is het geen verrassing dat de dochter van Gwyneth Paltrow, Apple Martin, het niet kan laten om af en toe in haar kast te duiken.

Apple Martin draagt jurk van Gwyneth Paltrow

Toen een fan Gwyneth op Instagram vroeg of haar 19-jarige dochter ooit kledingstukken uit haar archief draagt, deelde de oprichter van Goop een foto van Apple in haar Oscars-jurk uit 2002. De jurk is van Alexander McQueen, met een doorschijnend lijfje en een lange tafzijderok.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Hoewel Apple misschien fan is van de jurk, waren de reacties op het kledingstuk destijds niet bepaald positief. Terugkijkend op haar Oscars-jurk zei Paltrow eerder tegen Vogue: “Iedereen had hier trouwens een hekel aan, maar ik vind het nogal dope.” Nadenkend over hoe brutaal de pers kan zijn, voegde ze eraan toe: “Ik had er een tijdje een rare kater van, omdat mensen erg kritisch waren. Ik denk dat het destijds te gothic was. Het shockte mensen denk ik een beetje, maar ik vind het leuk.”

Apple is niet de enige beroemde nakomeling die leent uit de kast van haar moeder. In 2021 leende Angelina Jolie haar kinderen looks uit haar archief tijdens de perstour voor Eternals. Dochter Zahara droeg hier een oogverblindende Elie Saab-jurk die de actrice tijdens de Oscars van 2014 had gedragen. Meer recent droeg de dochter van Salma Hayek, Valentina, een strapless rode jurk van Isaac Mizrahi tijdens de Oscars van dit jaar, die haar moeder voor het eerst droeg in 1997.

Gwyneth Paltrows daughter Apple Martin rewore her mothers divisive 2002 Oscars dress by Alexander McQueen.
©@gwynethpaltrow/instagram

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.