avril-lavigne-brengt-haar-pop-punkstijl-naar-paris-fashion-week-245142
©Getty Images

Avril Lavigne’s modegevoel is altijd perfect afgestemd geweest op haar pop-punkmuziek: haar garderobe belichaamt een edgy, rock and roll-attitude. Dit is niet veel veranderd sinds de ster begin jaren 2000 haar intrede deed, al vertelde ze vorig jaar aan Vogue: “Ik heb nu wat meer plezier in mode.” Dat is zeker te zien tijdens Paris Fashion Week, waar Avril Lavigne front row een frisse aanvulling is met looks die haar op het lijf geschreven zijn.

Avril Lavigne bij Paris Fashion Week

Lavigne’s fashion week-garderobe bevat veel zwart, maar is allesbehalve gereserveerd of saai. De ster experimenteert met silhouetten en texturen om haar ensembles wat drama te geven. Haar eerste verschijning was bij de show van Courrèges. Zo droeg de zangeres een lange zwarte trenchcoat met leren laarzen en een statement T-shirt met de tekst: ‘I’m not doing shit today‘. (Lavigne houdt van een slogan, zoals toen ze er een droeg met de tekst ‘Go ahead, make my day‘ tijdens een persconferentie begin jaren 2000).

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Bij Elie Saab zag ze er chiquer en geraffineerder uit. Lavigne droeg een verhoogde versie van het leren motorjack, ditmaal een model met rits en gevormde bloemblaadjes op de schouders. De zangeres combineerde het item met een leren jurk en torenhoge platforms.

Trouw aan eigen stijl

Bij de Lanvin-show zette Lavigne haar marathon van sterke bovenkleding voort met een lange, grijze overjas die over de grond sleepte. Ze had zelfs zwarte strepen in haar lokken en een sterke eyeliner om haar ogen. Bij welke presentatie van welk label ze ook aanwezig is, Lavigne verschijnt in outfits die klaar zijn om te rocken. En toch voelen ze totaal gepolijst en samengesteld aan.

De ster brengt een groot gevoel van individualiteit in een week die vaak draait om het dragen van wat hip, actueel of trendy is. Je moét wel van iemand houden die trouw blijft aan zichzelf, toch?

Avril Lavigne bij Courrèges
©Getty Images
Bij Courrèges.
Avril Lavigne bij Lanvin tijdens Paris Fashion Week
©Getty Images
Bij Lanvin.
Avril Lavigne bij een event van Louboutin
©Getty Images
Bij een Christian Louboutin-evenement.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.