beyonce-komt-naar-amsterdam-met-gloednieuwe-wereldtour-240666
©Getty Images

Terwijl we misschien eeuwig zullen moeten wachten op die mythische Renaissance-video’s, kunnen fans Beyoncé binnenkort in levende lijve zien: Queen B heeft een nieuwe wereldtournee aangekondigd, zeven jaar na haar Formation-tour ter ondersteuning van de release van haar album Lemonade. Voor haar nieuwe Renaissance-wereldtour komt Beyoncé ook naar Nederland, en dat vindt al sneller plaats dan je denkt.

Beyoncé kondigt tour aan voor 2023

De zangeres heeft de wereldtour op haar Instagram en website aangekondigd. Op 10 mei trapt Bey haar Europese tour af in Stockholm, om vervolgens te stoppen in het Verenigd Koninkrijk voor zes shows. De zangeres komt op 17 juni naar Nederland, waar ze zal optreden in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Hoewel eerder twee optredens stonden gepland (de 17de én 18de), is er een show ingetrokken waardoor Beyoncé enkel op 17 juni te zien zal zijn in Nederland. In juli gaat ze naar Noord-Amerika, beginnend in Toronto en eindigend in New Orleans in de herfst.

Hoe je een ticket kunt bemachtigen? De kaartverkoop start al veel sneller dan je denkt: voor het concert in de ArenA begint de verkoop op dinsdag 7 februari om 10.00 uur.

Kritiek na laatste concert

Dit zal de eerste keer zijn dat Beyoncé muziek van Act I: Renaissance live uitvoert. Hoewel ze onlangs een extravagant concert gaf in Dubai – een die op zijn zachtst gezegd nogal wat kritiek kreeg – speelde ze die avond geen nummers van het album. De nummers op het album hebben een directe link met de LGBTQ+-gemeenschap, maar in Dubai is homoseksualiteit wettelijk verboden. Door ervoor te kiezen haar nieuwe muziek niet te laten horen, censureerde de zangeres eigenlijk zichzelf – iets wat haaks staat op de boodschap die Bey juist wil overbrengen met Renaissance.

Ondanks de controverse zorgde de superster wel voor een groot spektakel, met vele looks die hoofden deden draaien. Bovendien maakt Beyoncé aanstaande zondag kans om negen Grammy’s in ontvangst te nemen, waaronder die voor album van het jaar, nummer van het jaar en plaat van het jaar. Die avond kan ze de meest bekroonde artiest in de geschiedenis van de ceremonie worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)