the-woman-in-me-alles-wat-je-wil-weten-over-het-boek-van-britney-spears-261378
©Getty Images

Vorig jaar tekende Britney Spears een boekendeal van maar liefst 15 miljoen dollar (13,6 miljoen euro). Nu maakt de zangeres de officiële titel, verschijningsdatum en omslag van haar nieuwe memoires bekend. Lees hier alles wat we weten over The Woman in Me.

Boek Britney Spears

Het boek heet The Woman in Me, een knipoog naar de songtekst in haar liedje I’m Not a Girl, Not Yet a Woman uit 2001. De releasedatum is al dit najaar; het boek verschijnt op 24 oktober bij Gallery Books, een imprint van Simon & Schuster.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

The Woman in Me is “een verhaal over vrijheid, roem, moederschap, overleven, geloof en hoop”. Het boek documenteert naar verwachting Spears’ leven in de publieke belangstelling, haar bliksemsnelle opkomst tot superster en de uitdagingen die daarbij kwamen kijken. Maar het boek zal waarschijnlijk ook ingaan op de dertien jaar die Spears doorbracht onder een door de rechtbank opgelegde curatele, georkestreerd door haar vader Jamie. In deze periode werd Britney naar eigen zeggen beroofd van fundamentele mensenrechten. Zo had ze geen toegang tot haar eigen geld en werd ze gedwongen om sterke medicijnen te slikken. (De ondercuratelestelling eindigde in november 2021, na de door fans geleide #FreeBritney-beweging.)

‘Inspirerende kracht en moed’

Volgens een persbericht belicht het boek “de blijvende kracht van muziek en liefde en het belang van een vrouw die haar eigen verhaal vertelt, op haar eigen voorwaarden”. Jennifer Bergstrom, senior vice president van Gallery Books, zegt tegen People dat “Britneys meeslepende getuigenis” in de rechtszaal de wereld opschudde, “omdat ze haar inspirerende kracht en moed liet zien”. “Ik twijfel er niet aan dat haar memoires een soortgelijke impact zullen hebben. We zijn trots dat we haar eindelijk kunnen helpen haar verhaal te delen.”

Op de officiële cover staat een zwart-witafbeelding van Spears in een zilveren spijkerbroek. De memoires is vanaf nu te bestellen via een pre-order.