the-woman-in-me-alles-wat-je-wil-weten-over-het-boek-van-britney-spears-261378
©Getty Images

Vorig jaar tekende Britney Spears een boekendeal van maar liefst 15 miljoen dollar (13,6 miljoen euro) en nu is haar boek eindelijk hier. The Woman in Me ligt vandaag in de winkels. Lees hier alles wat we weten over het tell all-boek van de popster.

Boek Britney Spears

Fans zullen de titel van het boek direct herkennen. The Woman in Me is namelijk een knipoog naar de songtekst in haar liedje I’m Not a Girl, Not Yet a Woman uit 2001. Het boek wordt uitgegeven door Gallery Books, een imprint van Simon & Schuster. Die deelden al eerder dat het ‘een verhaal over vrijheid, roem, moederschap, overleven, geloof en hoop’ is.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De memoires zouden daarnaast volgens de uitgeverij ingaan op Spears’ leven in de publieke belangstelling, haar bliksemsnelle opkomst tot superster en de uitdagingen die daarbij kwamen kijken. Daarnaast doet ze flinke onthullingen in het boek – nu ze dit eindelijk kan doen. Spears bracht namelijk dertien jaar door onder een door de rechtbank opgelegde curatele, geregeld door haar vader Jamie. In deze periode werd Britney naar eigen zeggen beroofd van fundamentele mensenrechten. Zo had ze geen toegang tot haar eigen geld en werd ze gedwongen om sterke medicijnen te slikken. (De ondercuratelestelling eindigde in november 2021, na de door fans geleide #FreeBritney-beweging.)

Abortus

Dat Britney alles op tafel zou gooien, bleek al voordat het boek in de winkels lag. Deze week kwam namelijk in de media dat Britney in haar boek onthult dat ze een abortus heeft ondergaan. Dit gebeurde tijdens haar relatie met Justin Timberlake. Over haar zwangerschap schrijft de zangeres: ‘Het was een verrassing, maar voor mij was het geen tragedie. Ik hield zoveel van Justin. Ik had altijd verwacht dat we op een dag samen een gezin zouden stichten. Dit zou gewoon veel eerder zijn dan ik had verwacht. Maar Justin was absoluut niet blij met de zwangerschap. Hij zei dat we nog niet klaar waren om een baby in ons leven te krijgen, dat we veel te jong waren.’

‘Inspirerende kracht en moed’

Behalve ‘smerige’ onthullingen wil de uitgeverij benadrukken dat het boek vooral een blijk is van “de blijvende kracht van muziek en liefde en het belang van een vrouw die haar eigen verhaal vertelt, op haar eigen voorwaarden”.

Jennifer Bergstrom, senior vice president van Gallery Books, zegt tegen People dat “Britneys meeslepende getuigenis in de rechtszaal de wereld opschudde, omdat ze haar inspirerende kracht en moed liet zien”. Ze vervolgt: “Ik twijfel er niet aan dat haar memoires een soortgelijke impact zullen hebben. We zijn trots dat we haar eindelijk kunnen helpen haar verhaal te delen.”