13-gedachten-die-ik-had-bij-het-luisteren-naar-britney-spears-en-elton-johns-hold-me-closer-221058

Nadat haar 13-jarige conservatorschap in november vorig jaar formeel werd beëindigd, is popprinses Britney Spears terug met nieuwe muziek – en ze heeft niemand minder dan popicoon Elton John gevraagd om het samen met haar te doen. De twee supersterren hebben Hold Me Closer uitgebracht, een eigentijdse versie van Johns nummer Tiny Dancer uit 1971.

‘Hold Me Closer’ van Britney Spears en Elton John

Het is Spears’ eerste muzikale project sinds ze haar vrijheid terug heeft. En gezien haar meest recente materiaal op haar album Glory uit 2016 te vinden is, kunnen we wel zeggen dat haar fans (het Britney Army, waar deze schrijver een lang en toegewijd lid van is) erg enthousiast zijn. Eerst haar bruiloft met echtgenoot Sam Asghari, nu ook nieuwe muziek? Amerika’s southern sweetheart bloeit op, mensen!

Genoeg gepraat: ik ben hier om te reageren op het nieuwe nummer in real-time. Luister je met me mee? Hieronder vind je alle dertien gedachten die ik had tijdens het luisteren naar Britney Spears en Elton Johns Hold Me Closer.

1. “Saw you dancing, out the ocean.” Zo openen Britney en Elton het nummer. Het is precies hoe ik naar deze gloednieuwe tune zou willen luisteren. Aan het water, met een cocktail in de hand.

2. Het nummer heeft een rustige, vlotte discobeat; het type waarop je de hele nacht langzaam zou kunnen dansen zonder er ooit moe van te worden. Ik heb alleen een dansvloer en een discobroek nodig.

3. Britney en Elton zingen samen op hetzelfde moment – een echt duet. Hun stemmen passen verrassend goed bij elkaar, ondanks hun stilistische verschillen.

4. Ik vind het geweldig dat Britney haar lagere stem gebruikt in de bridge. Haar echte stem. Er gaan geruchten dat de popster jarenlang door haar platenmaatschappij is gedwongen om met een hoge babystem te zingen. Het is dus verfrissend om haar te horen met haar eigen, lagere stem, dat meer aanwezig was in haar vroegere werk.

5. Het is een moderne kijk op Eltons originele refrein uit 1971, Hold me closer, tiny dancer. Waarschijnlijk is het geen toeval dat het me doet denken aan de groovier versie van Cold Heart die John en Dua Lipa onlangs uitbrachten.

6. Elton klinkt ook heel goed. De man zit al zes decennia in de showbusiness en op de een of andere manier lijkt het verstrijken van de tijd geen invloed te hebben op zijn kenmerkende stem.

7. Er is iets met de stem van Britney en een dancetrack dat heel goed samengaat, zoals rode wijn en een mandje brood. Ze doet dingen met haar stemgeluid die alle andere popmeisjes gewoon niet kunnen. Daarom is zij de echte princess of pop.

8. Ik zal het zeggen: dit nummer is best lief en onschuldig voor Britney, die ooit zong: “Yeah, your body looks so sick, I think I caught the flu.”

9. Haar stem geeft me ook serieuze Glory vibes – haar album uit 2016, dat een meer verfijnd geluid had.

10. Terwijl ik naar dit duo luister, kan ik alleen maar denken aan hoe boos Madonna moet zijn dat Elton Britney als eerste op een track heeft gekregen. (Elton en Madonna hebben een beruchte vete.) Gelukkig zijn er nog genoeg andere muziekidolen.

11. Hoe geniaal zou het zijn als de videoclip in Britney’s kenmerkende Instagram-videostijl zou zijn opgenomen? Ik zou graag zien dat ze een modeshow doet of in het rond danst op deze beat.

12. Nu Britney samenwerkt met iconen als Elton John neem ik even de tijd om na te denken met wie ze nog meer een nummer zou kunnen uitbrengen. Cher? Mariah Carey? Haar goede vriendin, Selena Gomez? De mogelijkheden zijn eindeloos. Echte Britney-fans weten ook dat de popster magie creëert als ze samenwerkt met producer Danja (die Blackout maakte, veruit haar beste album). Haal Danja erbij.

13. Terwijl de zachte piano outro speelt, hoop ik dat dit een van de vele nieuwe nummers is die Miss Spears nog gaat maken. Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat ze alleen dingen moet doen die ze zelf wilt, maar ik heb het gevoel dat ze nog meer voor ons in petto heeft. It’s Britney, bitch!

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.