neem-een-exclusief-kijkje-achter-de-schermen-bij-de-bruiloft-van-britney-spears-en-sam-asghari-214074

Britney Spears en Sam Asghari hebben het officieel gemaakt. Het stel vierde hun bruiloft op donderdag 9 juni in hun afgelegen Thousand Oaks huis in Los Angeles.

Van muziekvideo tot verloving

De zangeres ontmoette de acteur en fitnessexpert in oktober van 2016 op de set van haar Slumber Party muziekvideo, toen Sam werd gecast als haar love interest. Zijn foto was een van de vele waar de ster doorheen moest bladeren. Ze koos hem zodra ze hem in het oog kreeg. “Ik hoefde geen auditie te doen”, aldus Sam. “Het was een directe boeking.”

Een paar maanden gingen voorbij, toen vond Britney het nummer van Sam in haar tas. “Ik had zoiets van: ‘Hij is echt leuk. Deze jongen is echt schattig”, vertelde ze in 2017 aan een radiopresentator. “Dus toen belde ik hem, en sindsdien… is hij gewoon een heel leuk, grappig persoon.”

Het stel verloofde zich in september van 2021 toen Sam een aanzoek deed met een klassieke 4-karaats ronde briljant geslepen diamanten ring van Roman Malayev. Sam had ‘Lioness’ – zijn speciale bijnaam voor Britney – in de band gegraveerd.

In april van 2022 kondigde het koppel aan dat Britney zwanger was. Maar een maand later deelde het paar het trieste nieuws dat Britney een miskraam had gehad, door op Instagram te schrijven: “Onze liefde voor elkaar is onze kracht. We zullen blijven proberen om ons prachtige gezin uit te breiden…”

Bruiloft Britney Spears en Sam Asghari

Om hun bruiloft te plannen, ging het stel om de tafel zitten met celebrity event producer Jeffrey Best van Best Events. “We wilden hier echt een klein en mooi moment van maken met familie en vrienden”, vertelt Britney aan Vogue. “We wilden warme en vrouwelijke kleuren, waaronder blush, wit, crème en goud, en veel verschillende tinten roze en rood.” De bloemen waren van Marks Garden en zagen eruit alsof ze zo uit een sprookje waren geplukt.

Details weddinglook

De bruid droeg een slanke, op maat gemaakte Versace-jurk met een split aan één kant en een klassieke witte sluier met satijnen rand. Sam vulde Britney’s look aan in een smoking van Versace.

Charlotte en Sofia Tilbury werkten samen om de natuurlijke schoonheidslook van de bruid te creëren. “Ik was zo blij en vereerd dat ik gevraagd werd om Britney’s bridal beauty look te creëren!” aldus Charlotte. “Britney is een icoon van onze tijd die ons allemaal heeft geïnspireerd en gesterkt met haar vreugde en positieve energie. Ze is zo’n natuurlijke schoonheid en heeft de meest betoverende grote, bruine ogen.” Tilbury’s nichtje Sofia was op de dag aanwezig om de look tot leven te brengen.

De glow van de bruid werd nog versterkt door de juwelen die ze droeg. Britney’s bruidsjuwelen wogen 62 karaat en waren allemaal van juwelier Stephanie Gottlieb. Haar look bestond uit ronde diamanten en peervormige oorbellen, een hartvormige diamanten ketting in witgoud en een ovale diamanten armband. “We wisten dat Britney’s jurk een klassiek silhouet had met een open halslijn, dus ontwierpen we tijdloze stukken die de stijl zouden aanvullen”, vertelde Stephanie aan Vogue. “We hebben samen de stukken gekozen die voor Britney het meest natuurlijk aanvoelden.”

Het paar liet ook trouwringen maken door Stephanie. Britney koos een mooi exemplaar van twee banden bij haar verlovingsring en Sam koos twee platina banden.

Rozen, een koets en dansen op ‘Toxic’

Buiten het huis van het paar, dat voor de gelegenheid in roze en rozen was gehuld, stond een wit paard met gouden hoeven dat een koets trok die geschikt was voor de Princess of Pop. De tien minuten durende ceremonie vond plaats onder een tent gedrapeerd in fluweel. Onder de gasten bevonden zich Madonna, Selena Gomez, Drew Barrymore, Paris Hilton en Carter Reum, Kathy Hilton, Maria Menounos, Ansel Elgort, will.i.am en Donatella Versace.

Na de ceremonie was het tijd om te vieren. Op het feest kleedde Britney zich om in nog drie andere looks. Een zwarte mini-jurk werd gevolgd door een tweekleurige outfit, en tot slot een rode mini-jurk, allemaal van Versace. Het bruidspaar had geen eerste dans, maar Selena Gomez, Madonna en de bruid dansten samen op Toxic, gevolgd door Paris en Britney die Stars Are Blind zongen.

Het pasgetrouwde stel verliet de zaal om 22:15 uur in een Rolls Royce. Terwijl ze wegreden, omringden gasten hun auto met sterretjes.

©Kevin Ostajewski / Shutterstock
1/5
Native Share
We wilden er echt een klein en mooi moment van maken met familie en vrienden, vertelt Britney aan Vogue over hoe ze haar huwelijk met Sam Asghari voor ogen had.
©Kevin Ostajewski / Shutterstock
2/5
Native Share
De bruid draagt een slanke, off-the-shoulder trouwjurk van Versace met een split aan één kant en een klassieke witte sluier met satijnen rand.
©Kevin Ostajewski / Shutterstock
3/5
Native Share
Sam Asghari in zijn Versace-pak.
©Kevin Ostajewski / Shutterstock
4/5
Native Share
Voor het huis van het echtpaar, dat voor de gelegenheid in rozen is gehuld, staat een wit paard met gouden hoeven dat een koets trekt.
©Kevin Ostajewski / Shutterstock
5/5
Native Share
Het pasgetrouwde stel poseert voor de bruidsportretten. Aan het einde van de avond verlaat het bruidspaar de zaal in een Rolls Royce. Als ze wegrijden, omringen de gasten hun auto met sterretjes en gaan ze terug naar binnen om het feest tot diep in de nacht voort te zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.