nicole-kidman-maakt-een-high-fashion-comeback-en-we-kunnen-er-geen-genoeg-van-krijgen-220635
©ANP

Hoewel we pas halverwege zijn, is het nu al duidelijk dat dit het jaar van Nicole Kidman is. Na haar verschijning in films als The Northman en de serie Nine Perfect Strangers geniet de actrice nog steeds van een succesvolle carrière. Maar het zijn dit keer niet zozeer haar acteerprestaties die de ster in de spotlights zetten. Nee, het is Kidmans nieuwste rol als high fashion-muze die de krantenkoppen haalt. Want in hoeveel verschillende rollen je haar ook kent, zo zag je haar nog niet eerder.

Nicole Kidman maakt high fashion-comeback

Het begon allemaal in februari, toen Kidman op de cover van Vanity Fair verscheen ter ere van het jaarlijkse Hollywood Issue in *die* Miu Miu-look – het kortste micro-rokje dat je ooit hebt gezien, in combinatie met een korte croptop. Nadat we menig influencer en model spotten in dé look van het moment, droeg ook Kidman ‘m op de cover van het Amerikaanse blad.

Maar dat ging niet zonder de nodige commotie. Veel mensen voelden de behoefte om haar te bekritiseren om haar uiterlijk. Ze zou drastisch zijn bewerkt met Photoshop en de keuze om als 55-jarige vrouw zo’n ‘jeugdige’ outfit te dragen werd niet door iedereen ter harte genomen. Het werd een controversiële cover, terwijl de ster stelde de look met veel plezier te hebben gedragen – en ‘m zelfs zelf te hebben uitgezocht.

In een interview met de Australische Vogue onthulde Kidman dat haar styliste Katie Grand eigenlijk een andere outfit had voorbereid voor de cover, maar dat zijzelf absoluut de Miu Miu-look wilde. “Ik had zoiets van: ‘Nee, nee, ik vind deze leuk! Mag ik die aan?’ Waarop Katie antwoordde of ik bereid was die look te dragen. Ik zei: ‘Het te dragen?! Ik smeek je om het te mogen dragen!'”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicole Kidman (@nicolekidman)

De koningin van Balenciaga Couture

Enkele maanden en een aantal rode loper-looks later, dook Kidman in juli opnieuw op in een high fashion-setting. De ster verscheen plotseling op de catwalk van de langverwachte Balenciaga coutureshow, samen met Kim Kardashian, Dua Lipa en Naomi Campbell. Gehuld in een zilveren one shoulder-jurk, een bijna zilverfolie-achtige look, deed de actrice alle hoofden draaien toen ze op een elegante, bijna robotachtige manier (à la The Stepford Wives anno 2004) de catwalk bewandelde. Het moment ging compleet viral en het werd duidelijk: Nicole maakt een dramatische comeback in de wereld van high fashion.

‘Perfect’-cover in Diesel

Nicole Kidmans nieuwste verschijning is die op de head turning cover van het blad Perfect. Het tijdschrift erkent iconen als Kidman, die “de hedendaagse cultuur vormgeven”. De ster is gehuld in de nieuwste Diesel-collectie naar de hand van ontwerper Glenn Martens, inclusief een gewaagd kapsel. Ze poseert met aangespannen armspieren. Niet alleen die pose creëert een krachtig silhouet, ook de modekeuze is een statement. Om een A-list celeb als Kidman te hullen in een merk als Diesel, dat momenteel een heropleving ondergaat, is het tegenovergestelde van de standaard grote merken waarin sterren normaal gesproken verschijnen.

Fans prijzen de shoot van de actrice op social media. Tegelijkertijd is er wederom sprake van ophef. Maar zoals de actrice zelf zegt in haar interview met Vogue Australia, laat ze zich niet afleiden door alle meningen van anderen. “Uiteindelijk doe ik gewoon wat ik wil doen. Er moet wel wat plezier zijn. Soms zal iets werken, en soms niet. Maar ik hou van het idee om moedig te zijn en mezelf niet in een hokje te plaatsen.” We are here for it, Nicole.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vogue France (@voguefrance)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PERFECT (@theperfectmagazine)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicole Kidman (@nicolekidman)