een-nadere-blik-op-jennifer-lopez-adembenemende-groene-diamanten-verlovingsring-221020
©ANP

Als het op juwelen aankomt, staat Jennifer Lopez’ collectie op gelijke voet met die van Elizabeth Taylor – vooral als het om haar verlovingsringen gaat. De 53-jarige heeft in de loop der jaren een aantal ontwerpen gedragen (zes, om precies te zijn), maar de juwelen die door haar echtgenoot Ben Affleck zijn uitgezocht, zijn verreweg de meest besproken.

De groene diamanten verlovingsring van Jennifer Lopez

Neem de roze diamanten verlovingsring van Harry Winston die Jennifer Lopez in 2002 van de Affleck kreeg. “Ik keek naar de ring en ik had zoiets van: ‘Oh mijn god'”, vertelde JLo aan Diane Sawyer in een fragment uit de beginjaren 00. “Het is het prachtigste ding.” De waarde van de steen van 6,10 karaat werd destijds geschat op één miljoen dollar. Ook inspireerde het een trend voor gekleurde diamanten ringen. Hij maakte zelfs indruk op Barbra Streisand, een diamantenfanaat.

JLo’s tweede verlovingsring van Affleck is nog zeldzamer. De centrale groene diamant is gesmeed door Ilan Portugali van Beverly Hills Diamonds. (Tamara Rahaminov en Nicol Goldfiner van Rahaminov Diamonds waren verantwoordelijk voor het eigenlijke ontwerp van het stuk.) Behalve dat het de op één na zeldzaamste kleurschakering voor een diamant is (rood staat op nummer één), heeft de kleur groen een speciale betekenis voor Lopez. “Ik zeg altijd dat groen mijn gelukskleur is”, schreef ze in haar nieuwsbrief, On The JLo. “Misschien kun je je een bepaalde groene jurk herinneren. Ik realiseerde me dat er veel momenten in mijn leven zijn geweest waarop verbazingwekkende dingen gebeurden toen ik groen droeg.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo)

Geluk en voorspoed

Portugali is het ermee eens dat de tint de ring om verschillende redenen bijzonder maakt. “Onder de fancy-colour diamanten behoren natuurlijke groene stenen met verzadigde tinten tot de zeldzaamste en meest gewilde”, schreef de diamantspecialist, die eerder werkte bij Van Cleef & Arpels en Harry Winston, op Instagram nadat Bennifer het blijde nieuws van hun verloving deelde. Hij voegde daaraan toe dat de kleur “de natuur en rust synchroniseert” en wordt geassocieerd met “geluk en voorspoed”.

En voor het geval je dacht dat de twee roze diamanten achter zich hebben gelaten: Portugali hielp Affleck óók aan een recent verjaardagscadeau voor JLo, een paar groene diamanten oorbellen omrand met roze stenen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.