zien-exclusieve-beelden-van-jennifer-lopez-dromerige-trouwjurk-220463
©John Russo

Jennifer Lopez en Ben Affleck vierden hun huwelijk voor de tweede keer op zaterdag 20 augustus ten overstaan van familie en vrienden in hun huis in Riceboro, Georgia. Na een veelbesproken Vegas-bruiloft en modieuze huwelijksreis in Parijs, koos het koppel voor een intiem huwelijksweekend met een officiële ceremonie en feest. Dat betekent een nieuwe trouwjurk voor Jennifer Lopez. Voor dit weekend koos de actrice niet voor een, maar voor maar liefst drie verschillende custom looks, allen ontworpen door Ralph Lauren.

Jennifer Lopez’ trouwjurk

De bruid droeg een op maat gemaakte Ralph Lauren-collectie voor haar huwelijksceremonie. Ralph Lauren is altijd al een go-to ontwerper geweest voor de Marry Me-actrice. De bruidsjurk voor de ceremonie was de eerste van de in totaal drie Ralph Lauren-jurken die haar line-up van looks voor de avond vormden. Deze jurk bevat meer dan 1.000 zakdoeken en 500 meter stof in ruches, om een etherische versie van Ralph Laurens klassieke coljurk te maken. De ruches werden met de hand vastgemaakt met als resultaat een volumineuze, romantische rok. De mouw werd gemaakt met een waaier van ruches, gedrapeerd van de achterkant van de col tot aan de schouder. Een lange sluier gaf de look een dramatische twist.

Drie Ralph Lauren jurken

De bruidegom complementeerde zijn bruid in een klassiek wit Ralph Lauren Couture smokingjasje inclusief zwarte vlinderdas en zwarte pantalon. De vijf kinderen waren ook gehuld in Ralph Lauren-looks. De 45 minuten durende ceremonie vond plaats onder verschillende witte metalen bogen in de vorm van een kerk. Deze werd speciaal voor de gelegenheid gebouwd in de achtertuin met uitzicht op de North Newport River. De constructie en het pad naar het altaar waren versierd met talloze bloemen, gemaakt door Jenevieve Peralta Floral Design en Tulips & Twigs.

Trouwjurk Jennifer Lopez
©Courtesy Ralph Lauren
Meer dan 1.000 zakdoeken werden met de hand bevestigd om een volumineuze, romantische rok voor de ceremonie te creëren

Life coach en auteur Jay Shetty leidde de ceremonie. Hij voltrok eerder vorig jaar het huwelijk van actrice Lily Collins en regisseur Charlie McDowell. Na de ceremonie kwamen familie en vrienden – allen in het wit – bijeen voor een cocktailreceptie in het huis. Daarna vond het diner plaats dat werd verzorgd door chef Bruce Moffett en Cru Catering.

De feestelijkheden werden afgesloten met een taart van Minette Rushing Custom Cakes, een dansfeest onder leiding van DJ Dubz en een vuurwerkshow. Jennifer droeg later nog twee jurken van Ralph Lauren. Eén versierd met parelsnoeren en de andere gemaakt in een zeemeermin-silhouet en afgewerkt met Swarovski-kristallen. Na de ceremonie op zaterdag kwamen de gasten op zondag bij elkaar om op het pasgetrouwde stel te toosten tijdens een brunch.

Ben en JLo’s liefdesverhaal

Het huwelijk van het koppel is het hoogtepunt van een liefdesverhaal dat meer dan 20 jaar overbrugt. De twee ontmoetten elkaar in 2001 tijdens het filmen van de film Gigli. In november 2002 vroeg Ben Jennifer ten huwelijk met een 6,1 karaat roze diamant van Harry Winston. Maar de dag voor de ceremonie in september 2003 kondigde het koppel aan hun huwelijk uit te stellen omwille van de overmatige media-aandacht.

“Toen we serieus overwogen om drie aparte ‘lokbruiden’ op drie verschillende locaties in te huren, beseften we dat er iets niet klopte”, zei het stel destijds in een gezamenlijke verklaring. “We begonnen te voelen dat wat de gelukkigste dag van ons leven zou moeten worden, in gevaar kon worden gebracht. We hadden het gevoel dat deze vreugdevolle dag kon worden bedorven voor ons en onze families en vrienden.”

De twee scheidden officieel hun wegen in januari 2004. Jennifer trouwde daarna met Marc Anthony en kreeg een tweeling, Max en Emme. Ben trouwde met Jennifer Garner, met wie hij drie kinderen heeft. Toen deze relaties eindigden hadden zowel Ben als Jennifer andere relaties. Maar uiteindelijk kwamen ze in april 2021 weer bij elkaar.

“Liefde is de moeite waard om op te wachten”

Een jaar later, nadat Jennifer werd gespot met een zeldzame felgroene diamanten ring, bevestigde de actrice dat ze voor de tweede keer verloofd was met Ben. De twee verrasten hun fans opnieuw toen ze in juni elkaar het jawoord gaven in A Little White Wedding Chapel in Las Vegas.

“Blijf lang genoeg rondhangen en misschien vind je het mooiste moment van je leven in een drive though in Las Vegas om half twaalf ’s nachts. Samen met je kinderen en degene met wie je voor altijd samen zult zijn”, schreef Jennifer in haar On the JLo-nieuwsbrief. “Liefde is iets geweldigs, misschien wel het beste van alles. En het is de moeite waard om op te wachten.”

Meer beelden van Jennifer Lopez en Ben Affleck’s bruiloft – inclusief een blik op de twee extra Ralph Lauren-jurken van de bruid – vind je via onthejlo.com.

Jennifer Lopez in haar jurk voor de ceremonie
©Courtesy OntheJLo.com
Jennifer past haar ceremoniejurk
jlo bruidsjurk
©Courtesy Ralph Lauren
Dertig ambachtslieden werkten aan het handborduurwerk van deze pareljurk gemaakt van zijden tule, parelversieringen en Swarovski-kristallen.
Jennifer Lopez trouwjurk
©Courtesy OntheJLo.com
Jennifer in haar tweede Ralph Lauren Collection jurk, die ze droeg voor haar huwelijksreceptie.
Jennifer Lopez bruidsjurk
©Courtesy Ralph Lauren
Jennifer's derde Ralph Lauren jurk had een verwijderbare organza overlay.
Jennifer Lopez jurk
©Courtesy OntheJLo.com
Jennifer in haar derde look van de avond.
Jennifer Lopez in haar trouwjurk
©Courtesy OntheJLo.com
De bruid droeg een lange sluier bij haar Ralph Lauren Collection jurk.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.