de-jaren-90-trend-flossing-fashion-is-weer-in-en-zo-draag-je-de-touwtjeslook-218691

Celebrities zoals Julia Fox en Jennifer Lopez hebben flossing fashion, de touwtjesmode uit de jaren 90, weer helemaal van nu gemaakt. (En nee, de trend heeft niets met je tanden te maken). Huidige modemerken die een nieuwe draai geven aan de touwtjestrend zijn Max Zara Sterck, MÔNOT, Christopher Esber, Supriya Lele en misschien wel het meest van al, GRACE LING, het modehuis achter Jennifer Lopez’s internetbrekende outfit tijdens haar recente optreden bij The Tonight Show.

De jaren 90 trend ‘flossing fashion’ is terug

Ontwerper Eli Mizrahi van het Lebanese merk MÔNOT is al jaren voorstander van flossing fashion. Hij vertelde ooit   aan Vogue dat hij kleren maakt voor bad girls en heeft iedereen – van Kate Hudson tot Charli D’Amelio – in zijn gewaagde ontwerpen gestoken. Ook kleedde hij onlangs niet minder dan een dozijn verschillende celebs voor het amfAR Gala in Cannes. Kortom: de touwtjestrend, ofwel flossing fashion, is weer helemaal terug. Maar hoe draag je het in 2022? Wij zetten vijf manieren op een rij.

Zo draag je ‘flossing fashion’

Op het middenrif

Aangezien vrijwel alle jaren 90 trends de trendcyclus opnieuw betreden, is het geen verrassing dat ook de touwtjestrend een comeback maakt. Laat Jennifer Lopez je inspiratiebron zijn als je op zoek bent naar een celebrity die keer op keer weet te verrassen met spectaculaire zomerlooks. Opvallend is dat J.Lo dit jaar vaak gespot is in flossing fashion om het middenrif, mede door de ontwerpen van het in New York gevestigde merk GRACE LING.

Als top

De Nederlandse ontwerpster Max Zara Sterck weet als geen ander hoe je flossing fashion toepast. Via Instagram vind je talloze ontwerpen waar celebreties dol op zijn, zoals deze – The Bondage Top – gedragen door Spice Girl Melanie C.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Zara Sterck (@maxzarasterck)

Om de voeten

Denk hoofd, schouders, knie én teen als je over de comeback van touwtjesmode praat. Laat het aan het Lebanese modehuis MÔNOT over om de touwtjestrend toe te passen op schoenen. Ook wanneer je op zoek bent naar een ultramodieuze zomerse schoenentrend kom je bij MÔNOT terecht. We spotten flossing fashion hiermee dus niet alleen bij kleding, maar ook bij schoenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MÔNOT (@monotofficial)

Als rok

De comeback van touwtjesmode uit de jaren 90 bereikte modehuis Supriya Lele al wat eerder dan de grote menigte. Het merk heeft onder andere een eigentijds rok ontworpen die je om je heupen wikkelt en vervolgens vastmaakt met een touwtje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Supriya Lele (@supriya_lele)

Als zwemkleding

Een ding is zeker: de bikinitrends en badpakkentrends van deze zomer zijn diverser dan ooit. Naast de abstracte cut-out mode laat modehuis Christopher Esber zien dat flossing fashion ook bij zwemkleding hoort.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Christopher Esber (@christopher_esber)