de-leukste-buitenbioscopen-in-amsterdam-voor-een-zomerse-filmavond-258604

Op een zwoele zomeravond is een bezoek aan de bioscoop niet de meest voor de hand liggende keuze (alhoewel je er met die loeiende airco’s heerlijk kunt afkoelen). Wie toch graag een film kijkt kan natuurlijk thuis op de bank ploffen, maar een aanlokkelijker alternatief is de buitenbioscoop. Toevallig geen beamer thuis liggen voor een filmavond in de tuin of op het balkon? Geen zorgen – gelukkig worden er genoeg openbare filmavonden georganiseerd waar jij bij kunt zijn. Dit zijn onze favoriete buitenbioscopen in Amsterdam.

Buitenbioscopen in Amsterdam

Of je nu graag aanschuift op een van de banken midden in het bos of ontspant op een strandstoel met je voeten in het zand, bij deze buitenbioscopen in Amsterdam kan het allemaal. Het enige wat jij hoeft te doen? Maak het jezelf comfortabel, pak een drankje en snacks erbij en kijken maar.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Movies at the Hermitage

Ook dit jaar wordt het witte doek weer opgetuigd in de binnentuin van de Hermitage. In augustus organiseert het museum vijftien filmavonden met zowel klassiekers (Gladiator, Slumdog Millionaire) als recentere titels (Rocketman, Soul). Voorafgaand aan iedere vertoning kun je meedoen aan een filmquiz, waarbij je nog in de prijzen kunt vallen ook.

9 t/m 27 augustus, Hermitage Amsterdam, moviesatthehermitage.nl

Cinetree Forest Filmfestival

Tussen de bomen genieten van een bijzondere film? Het kan op 12 en 13 augustus tijdens het Cinetree Forest Filmfestival in het Amsterdamse Bostheater, dat speciaal voor het filmweekend wordt omgetoverd tot een sfeervolle openluchtbioscoop. Het programma voor de aankomende editie? Op zaterdag draait de zomerhit waar we allemaal met smart op wachten: Greta Gerwigs Barbie. De zondag staat in het teken van een andere nieuwe film van deze zomer, Asteroid City van Wes Anderson.

12 en 13 augustus, Amsterdamse Bostheater, bostheater.nl/cinetree

Pllek Films with a View

Het stadsstrand van Pllek is niet alleen heerlijk voor een dag in de zon. Ook ’s avonds is het hier goed vertoeven wanneer het terras verandert in een buitenbioscoop. Tijdens de Film with a View-avonden, die elke dinsdag plaatsvinden mits het mooi weer is, kijk je films als Wes Andersons Moonrise Kingdom en Ruben Östlunds Triangle of Sadness.

Elke dinsdagavond t/m 25 juli, Pllek, pllek.nl

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pllek (@pllek_amsterdam)

World Cinema Festival Amsterdam

Tijdens het World Cinema Festival kun je op diverse locaties films bekijken afkomstig uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika van vaak jonge regisseurs. Hoewel de meeste vertoningen binnen plaatsvinden, heeft het festival ook een openluchtprogramma die nog bekend gemaakt moet worden. Stay tuned dus.

22 t/m 27 augustus, verschillende locaties, worldcinemaamsterdam.nl

Pluk de Nacht

Dit openluchtfestival organiseert niet alleen filmavonden in Amsterdam, maar ook in Utrecht. Waar je ook naartoe gaat, er staat je een fijne avond te wachten. Zo worden alle avonden gevuld met films die nog niet eerder in de Nederlandse bioscopen te zien waren, en is je ticket inclusief strandstoel en gratis drankje.

23 augustus t/m 12 september (Amsterdam), Het Stenen Hoofd, plukdenacht.nl

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PLUK de NACHT (@plukfilmfestival)

Sunsets bij Eye

De ligging van het Eye Filmmuseum aan het IJ is al spectaculair, laat staan als je er buiten bij zonsondergang een film kunt bekijken. In augustus kan dat op vijf avonden, met vertoningen van films als Paris Is Burning en Clueless. Kaarten voor de openluchtvoorstellingen zijn binnenkort verkrijgbaar.

23 t/m 27 augustus, Eye Filmmuseum, eyefilm.nl/nl/programma/sunsets

West Beach Filmfestival

Nazomeren doe je tijdens het West Beach Filmfestival aan de Sloterplas, dat in september terugkeert voor de feestelijke 20e editie. Verwacht een ruim aanbod aan zowel klassieke als recente films uit binnen- en buitenland. Het programma is inmiddels bekend, met films als The Menu en Fanfare. Wat de openingsfilm wordt, heb je zelf in de hand: hier kun je jouw stem uitbrengen.

20 t/m 24 september, Sloterstrand, westbeachfilmfestival.com