cate-blanchett-is-klaar-voor-haar-carrierepauze-in-deze-high-fashion-joggingbroek-242863
©Getty Images

Na de emotioneel zware rol van dirigent en muziekmeester Lydia Tár in het door Todd Field geregisseerde psychologische drama Tár, heeft Cate Blanchett laten doorschemeren dat ze van plan is om een carrièrepauze in te lassen. Terwijl de frontrunner voor beste actrice maandag bij de lunch voor Oscar-genomineerden in Los Angeles in een Tár-approved Lanvin-look verscheen, koos ze voor haar optreden in Jimmy Kimmel Live duidelijk voor een rustigere outfit. Is dit inderdaad het bewijs dat ze klaar is voor een carrièrepauze?

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Cate Blanchett neemt carrièrepauze

In een interview met het blad Vanity Fair maakte de actrice deze week een pauze te nemen van haar acteerwerk. Voor de Oscar-genomineerde film Tár moest ze veel mentaal en fysiek voorbereidend werk doen. Zo vertelde Todd Field, regisseur van de film, over Blanchett op de set: “Ze verschijnt op de set en wil experimenteren. Ze wil gepusht worden. Ze wil dat je haar dingen vraagt die 180 graden afwijken van wat iemand zou denken dat ze op een bepaald moment zou doen.” Na het opnemen van de film was Field eerlijk geweest tegen de actrice; hij gaf haar het advies om een tijdje niet te werken.

“En ik had eigenlijk dat advies moeten volgen”, vertelt Blanchett in gesprek met Vanity Fair. Na afloop van de opnames werkte de actrice echter meteen door aan een Apple TV+-serie. Ook bracht ze in Australië als coproducent en acteur meteen een nieuwe film uit. Maar nu neemt ze het advies eindelijk aan en gaat ze even stoppen. “Ik heb net nee gezegd tegen een paar dingen. Ik denk dat het tijd is om stil te zijn.”

Cate Blanchette bij lunch voor oscargenomineerde
©Getty Images
Cate Blanchett in een Lanvin-pak bij de lunch voor Oscar-genomineerden

Terug te zien in haar stijl?

Samen met haar vaste styliste Elizabeth Stewart koos Blanchett voor haar optreden bij Jimmy Kimmel voor een relaxte look. Zo droeg ze een joggingbroek met denimeffect in combinatie met een gele vloeiende blouse van het Spaanse merk Loewe – een look die rechtstreeks van de catwalk komt.

In januari koos Blanchett ook voor een ingetogen silhouet op de rode loper bij de Critics’ Choice Awards. Hier nam ze haar prijs voor beste actrice in ontvangst in een outfit van Max Mara. Of ze zich nu kleedt om een prijs in ontvangst te nemen of een garderobe samenstelt voor die mogelijke carrièrestop: deze nieuwe nonchalance staat haar net zo goed als de stijl van Lydia in Tár.

Cate Blanchett in een high-fashion joggingbroek van Loewe
©Getty Images
Cate Blanchett in een high-fashion joggingbroek van Loewe

Dit artikel is deels gepubliceerd door Vogue UK.