loewe-opent-eerste-boetiek-in-amsterdam-en-vogue-was-er-exclusief-bij-234168
©Loewe

Aan de P.C. Hooftstraat 97 in Amsterdam, opende het Spaanse modehuis Loewe gisteravond de deuren van haar allereerste boetiek in Nederland. Dat werd gevierd met een intiem openingsfeest- en diner, en Vogue was er exclusief bij. Van de nieuwste ready-to-wear tot accessoirecollecties van het Spaanse label, omringd door unieke kunstwerken en de mooiste interieurontwerpen. Neem als allereerste een kijkje in de gloednieuwe Loewe winkel in Amsterdam.

Loewe opent eerste winkel in Amsterdam

In de nieuwe boetiek hangt een sfeer van gedempte luxe: kleurrijke vloerkleden bedekken de betonnen vloer en terra-cotta potten vol planten zorgen voor een huiselijke sfeer terwijl rode wandtegels een contrast bieden tegen de esdoornhouten planken. Speciaal geselecteerde kunstwerken van onder meer Ron Nagle en Jos Devriendt zorgen voor een unieke ervaring. De boetiek is afgewerkt met elementen van marmer, keramiek en glas die de moderne stijl van het merk versterken. Er zit ook een Nederlands tintje aan de nieuwe winkel. Zo staan er verschillende varianten van de befaamde ‘Utrecht’ stoel van Gerrit Rietveld in sprekende kleuren. Als contrast zijn er meubels te vinden van George Nakashima.

Loewe, oorspronkelijk een collectief van leerbewerkers opgericht in 1846, onderging in 2013 een heropleving toen Jonathan Anderson werd benoemd tot creative director. Sinds zijn aantreden is Loewe uitgegroeid tot een wereldwijd geliefd label waarin Anderson streeft naar een evenwicht tussen moderniteit en traditioneel vakmanschap. Met ambacht als uitgangspunt voor luxe, maakt Anderson de meest vernieuwende ontwerpen. Voor de lente/zomer 2023-collectie gebruikte hij nog een anthurium als concept dat leidde tot verfijnde ontwerpen met gigantische bloemen.

Loewe in Amsterdam

De feestelijke openingsavond van de boetiek begon met een intieme cocktail in de gloednieuwe winkel, waarna Loewe’s creative director Anderson en een select groepje gasten, waaronder Vogue’s hoofdredacteur Yeliz Çiçek, content creator Linda Tol, designer Sabine Marcelis, actrice Yootha Wong-Loi-Sing en dirigent Lorenzo Viotti, genoten van een intiem diner om de avond af te sluiten. Bekijk hieronder de eerste beelden van de nieuwe boetiek én van de intieme feestelijke opening, ter viering van de komst van Loewe in Nederland.

De nieuwe Loewe boetiek in Amsterdam
©Loewe
LOEWE_2022_AMSTERDAM_STORE_
©Loewe
Loewe
©Loewe

Gia Bab, Arantxa Oosterwolde en Rose Bertram Loewe

Yeliz Çiçek en Linda Tol Loewe

Lorenzo Viotti Loewe

Yootha Wong-Loi-Sing Loewe

Gunifort Uwambaga, Paul Cournet en Sabine Marcelis Loewe

Vera Van Erp, Tessa Bruinsma en Lotus Krabbe Loewe