loewes-nieuwste-controversiele-schoen-is-paw-fect-242428
©Spotlight

De titel van controversieelste schoen in de modewereld is al lange tijd in handen van Maison Margiela’s Tabi (de schoen met het befaamde gesplitste ontwerp met gespleten teen). Toch is er nu wellicht een rivaal die de Tabi van zijn troon gaat stoten. De Britse ontwerper Jonathan Anderson onthulde op Instagram een preview uit de Loewe herfst/winter 2023-collectie.

Antwoord op Margiela’s Tabi?

De Tabi-stijl werd voor het eerst op de catwalk geïntroduceerd door de Belgische pionier Martin Margiela in 1988. De schoenen waren een ode aan de sokken met gespleten tenen die in traditionele Japanse klederdracht worden gedragen. Het seizoen daarop verscheen-ie opnieuw op de catwalk toen Margiela door geldgebrek geen nieuwe schoenleesten kon maken. Vijfendertig jaar later zijn oude fans van het merk nog steeds dol op de door erfgoed geïnspireerde, hoefachtige uitstraling.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Controversiële Loewe schoenen

Anderson liet zich al eerder inspireren door het dierenrijk en showde tijdens de mannenmodeshow van Loewe een spectaculair muiltje in de vorm van een kikker. Misschien kunnen we nog meer ‘wild’ schoeisel verwachten bij de Andersons herfst/winter 2023-show tijdens London Fashion Week.

Echte Tabi-fans kunnen in ieder geval niet wachten op de ‘paw-fect’ schoen van Loewe.