waarom-zijn-fans-zo-boos-over-taylor-swifts-vermeende-relatie-met-matty-healy-255117
©Getty Images

Ongetwijfeld levert elke relatie die Taylor Swift met wie dan ook aangaat een absurde hoeveelheid discussie op, maar de persoon waarmee ze nu in verband wordt gebracht houdt de gemoederen helemaal flink bezig. Ze schijnt namelijk te daten met Matty Healy, zanger van The 1975.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Fans ‘not amused’ over relatie (?) Taylor Swift en Matty Healy

Ben je de weg even kwijt in alle commotie rond het specifieke koppel? No worries, hieronder vind je een tijdlijn van Swift en Healy’s vermeende relatie, plus een uitleg waarom sommige Swift-fans hem niet zo zien zitten.

Wanneer hebben Taylor Swift en Matty Healy elkaar ontmoet?

Dat was in 2014, toen Swift Healy haar nummer gaf en snel daarna een T-shirt uit 1975 droeg. Jaren later, in januari 2023 – slechts een paar maanden voor haar relatie Joe Alwyn uitging – sloot Swift zich aan bij de band van Healy in Londen. Meer recentelijk zijn Swift en Healy gespot terwijl ze elkaars hand vasthielden en naar verluidt dezelfde woorden zeiden (tegen elkaar?) op het podium. Met als hoogtepunt een foto waarop de twee samen een opnamestudio in New York verlaten.

Wie is Healy?

De 34-jarige Engelse singer-songwriter is geboren in Hendon, Engeland en richtte in 2002 met drie klasgenoten de band The 1975 op. De band heeft inmiddels vijf studioalbums uitgebracht en ontving twee Grammy-nominaties. Healy werd op romantisch vlak eerder gelinkt aan zangeressen Halsey en FKA twigs en trad op met Phoebe Bridgers, Lewis Capaldi, en Charli XCX. Verder is hij is al enkele jaren in rehab voor een heroïneverslaving.

Wat zeggen de fans van Taylor Swift precies over Healy?

In februari verscheen Healy op The Adam Friedland Podcast en lachte hij mee met racistische en nare opmerkingen over rapper Ice Spice. Ook lag hij onder vuur omdat hij de Black Lives Matter-beweging gebruikte om zijn eigen muziek te promoten. En omdat hij op het podium een Hitlergroet bracht terwijl hij eerder dit jaar de tekst ‘Thank you, Kanye, very cool’ zong in Love It If We Made It van The 1975. Ook zijn gewoonte om fans te kussen tijdens zijn concerten is vaak onderwerp van discussie.

Heeft Swift gereageerd op de kritiek?

Nee, heeft ze niet.

Taylor Swift
©Getty Images

 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.