katie-holmes-draagt-mini-kitten-heel-op-filmfestival-van-cannes-255071
©Getty Images

Het 2023 Filmfestival van Cannes is in volle gang en de rode loper leverde al heel wat verbluffende stijlmomenten op. Onder anderen aanwezig Elle Fanning, Viola Davis en Gemma Chan. Een andere ster in de stad? Katie Holmes, die Kering’s Women in Motion Talk evenement bijwoonde.

Het event was meer casual dan de megapremières waar het festival om bekendstaat, maar de actrice zorgde toch voor genoeg outfitinspiratie met haar casual-coole ensemble. Holmes droeg een limoengroen T-shirt met een luchtige gele button-up en een bijpassende palazzo broek, maar haar schoenkeuze was het échte hoogtepunt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Katie Holmes gaat voor ‘barely-there’

Holmes koos niet voor traditioneel torenhoge pumps, maar voor blauwe satijnen muiltjes met kitten heel van Le Monde Beryl. Ze hebben een hak van 35 millimeter – barely there dus. Hoewel de stijlvolle ster eerder vaak torenhoge hakken droeg – zoals herhaaldelijk de gewatteerde hakken van Bottega Veneta –  geeft Holmes de laatste tijd de voorkeur aan wat meer geaarde schoenen.

Zo droeg ze Mary Janes met blokhakken, clogs van Chloé en loafers van Acne Studios; ze is tenslotte een New Yorker. Haar schoenencollectie krijgt dus steeds meer een focus op nuttig en praktisch. Zo zie je maar dat je geen skyscraper-stiletto nodig hebt om er gekleed uit te zien. 

Katie Holmes en haar kitten heels van de zijkant
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.