fit-for-a-queen-9-juwelen-in-de-koninklijke-stijl-van-queen-charlotte-a-bridgerton-story-254155
©Netflix

De korsetten, baleinen en baljurken mogen er dan verbluffend uitzien in Netflix’ nieuwste hit Queen Charlotte: A Bridgerton Story – zelf trekken we ze niet zo snel aan (tenzij het een korset betreft uit Muglers recente samenwerking met H&M). Wie zich toch wil wanen als een royal uit het Georgische en Regency tijdperk kijkt naar de details: de vele fonkelende juwelen die om de halzen en in de oren van Queen Charlotte en andere leden van de Ton schitteren.

Juwelen in ‘Queen Charlotte’

Net als de honderden kostuums zijn ook de juwelen in Queen Charlotte: A Bridgerton Story in de tegenwoordige tijd gemaakt. De talloze colliers, broches, tiara’s, armbanden en oorhangers in de serie zijn afkomstig van juwelenmerk Larkspur & Hawk uit New York, die sieraden maken met behulp van folie (een historische techniek waardoor juwelen extra schitteren). “De jonge koningin leefde in een tijd die mijn favoriete sieraden voortbracht; sieraden die ik al tientallen jaren bewonder, verzamel en waar ik me door laat inspireren”, zegt Emily Satloff, oprichter van Larkspur & Hawk, tegen Veranda.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Satloff leende kostuumontwerper Lyn Paolo en co-designer Laura Frecon veel van haar stukken die perfect aansluiten bij de Georgische periode waarin de show zich afspeelt, zoals girandole-oorbellen en rivière-kettingen. Die zien we vooral in grote hoeveelheden bij Charlotte – de royal gespeeld door zowel India Amarteifio als Golda Rosheuvel leent zich daar bij uitstek voor, “omdat ze zo weelderig is”, vertelde Paolo eerder aan ons. “Je kunt haar niet genoeg juwelen omdoen.”

Shine bright like a royal

Zelf net zo hard schitteren als Queen Charlotte, Lady Danbury of Violet Bridgerton? Shop dan juwelen in de koninklijke stijl van de serie, van de real deal van Larkspur & Hawk tot vorstelijke parelsnoeren en diademen die een eigentijdse kijk bieden op de traditionele tiara. Stuk voor stuk ideale aanvullingen op een moderne royal look, zoals Queen Charlotte-sterren India Amarteifio en Corey Mylchreest laten zien in hun covershoot voor Vogue’s juninummer, dat nu in de winkel ligt en hier online te bestellen is.

Larkspur & Hawk oorhangers

Larkspur & Hawk oorhangers werden als juwelen gebruikt in Queen Charlotte
©Net-a-porter

Antoinette Girandole oorbellen, € 1.820

Max Mara ketting

Max Mara collier
©De Bijenkorf

Brema ketting met glassteen, € 115

Camps & Camps oorhangers

 

Camps & Camps oorbellen
©De Bijenkorf

The Filigrain Cheesecake oorstekers verguld, € 40

Goossens Paris collier

Goossens Paris collier
©De Bijenkorf

Cabochons ketting verguld, € 890

LOTT. gioielli oorhangers

LOTT. Gioielli oorhangers
©De Bijenkorf

Oorstekers met zirkonia, € 150

Larkspur & Hawk armband

Larkspur & Hawk armband werd als juwelen gebruikt in Queen Charlotte
©Net-a-porter

Bella Small Jeu de Paume armband, € 910

Diamond Point parelketting

Diamond Point collier
©De Bijenkorf

Ketting van witgoud Rivièra, € 360

Prada diadeem

Prada diadeem
©De Bijenkorf

Haarband met strass, € 780

Swarovski collier

Swarovski collier
©De Bijenkorf

Angelic ketting met kristal, € 230

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.