zien-dit-zijn-de-eerste-beelden-van-de-nieuwe-hm-x-mugler-collectie-247597

H&M gaat voor sexy en extravagant – met de hulp van Mugler. De Zweedse modeketen zet haar samenwerkingen met grote modehuizen voort door de handen ineen te slaan met Mugler. Daarmee is het Franse modehuis de laatste toevoeging aan het rijtje merken waarmee H&M heeft samengewerkt, waaronder Balmain, Stella McCartney, Versace, Erdem en Marni. En goed nieuws: de eerste beelden van de exclusieve samenwerking zijn zojuist vrijgegeven. Ook weten we eindelijk wanneer de exclusieve – en nu al zeer gewilde – collectie verkrijgbaar is.

H&M en Mugler werken samen

De nieuwe H&M x Mugler-collectie is ontworpen onder leiding van Muglers eigen creatief directeur Casey Cadwallader en verenigt de geschiedenis van het modehuis met het heden en de toekomst. Zo weerspiegelen alle stukken – in de categorieën womenswear, menswear en accessoires – de unieke en levendige geest van Mugler. De collectie bestaat uit verschillende klassiekers en signatures van Mugler, maar dan door de ogen van Cadwallader om het fris en relevant te maken voor een nieuwe generatie. 

De eerste gesprekken over de samenwerking vonden al plaats voor het overlijden van Thierry Mugler in januari 2022. “We zijn er trots op dat we met deze collectie de nalatenschap van Manfred Thierry Mugler vieren”, zegt Ann-Sofie Johansson, creatief adviseur bij H&M. “We waren allemaal vereerd Manfred te leren kennen. En het voelt heel bijzonder dat hij samen met Casey en het huis Mugler betrokken was bij de eerste stadia. Casey heeft zo’n ongelooflijk werk geleverd door hulde te brengen aan de geschiedenis en aan het archief, terwijl de collectie helemaal van deze tijd is. Onder zijn leiding is Mugler een van de innovatiefste en spannendste huizen in het huidige modelandschap geworden.”

Ook Cadwallader is enthousiast over de samenwerking. “Het is echt een eer om met H&M samen te werken. De collectie is een viering van alles wat Mugler als huis definieert. Elk stuk is authentiek Mugler, van de bodysuits – die een handtekening van ons zijn geworden – tot de scherpe tailoring en bewerkte denims. Het is een showcase van onze iconen”, aldus de creative director van Mugler.

Eerbetoon aan zelfvertrouwen

En nu weten we eindelijk hoe dat eruit gaat ziet, aangezien H&M een eerste sneak peek van de collectie heeft gedeeld. Op de beelden zien we dat de herkenbare Mugler-pasvorm van vandaag centraal staat. Denk aan sterke schouders, een focus op de taille en een ode aan de rondingen en lijnen van het lichaam. Kortom: een eerbetoon aan zelfvertrouwen. Naast de hedendaagse stukken heeft Cadwallader ook een reeks archiefremakes ontworpen die helemaal eigentijds aanvoelen.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

De eerste beelden – geschoten door de Nederlandse fotografe Carlijn Jacobs – laten vooral veel zwarte items zien in de iconische silhouetten van Mugler, waarbij korsetvormen, doorschijnende stoffen en cut-outs de boventoon voeren. Ook bestaat de collectie uit een aantal denim stukken, zoals een bewerkte jeans en cropped spijkerjasjes. Hoewel de samenwerking zowel mannen- als vrouwenmode omvat, zijn de grenzen tussen die twee vervaagd in de collectie – iets waar Mugler van oudsher bekend om staat.

Om de geest van de collectie weer te geven en Muglers lange associatie met muziek, performance, theatraliteit en subcultuur te vieren, brengen Mugler en H&M ook een muziekvideo uit. Daarvoor hebben een aantal opkomende artiesten – Amaarae, Shygirl, Eartheater en Arca – hun eigen versie van Stardust’s hit Music Sounds Better With You uit 1998 opgenomen. In de video zijn onder anderen topmodellen te zien als Imaan Hammam, Anna Ewers en Mariacarla Boscono.

Iconisch modehuis

Het modehuis Mugler werd in 1974 opgericht door Thierry Mugler, die begin vorig jaar overleed. Het modehuis heeft een belangrijke rol gespeeld in de modewereld van de jaren 80 en begin jaren 90. Mugler was een pionier als het gaat om grensverleggende looks, uitgesproken zelfverzekerdheid en wat sexy betekent in de mode. De grootste namen in de industrie liepen in zijn shows en droegen zijn ontwerpen, onder wie Noami Campbell en Madonna.

De laatste jaren heeft het modehuis onder leiding van Casey Cadwallader een flinke comeback gemaakt. Zo zijn de beelden van de meest recente Mugler-show met modellen als Irina Shayk, Amber Valletta en de Nederlandse Gia Bab het internet niet af te slaan. Het is dus een logische keuze voor H&M om met het merk in zee te gaan. Normaliter zijn de collecties van Mugler niets minder dan extravagant, en dat zien we ook terug in deze samenwerking.

Eerste beelden H&M x Mugler

Bekijk hieronder de exclusieve behind the scenes-beelden van de H&M x Mugler-campagne. Naast de eerste beelden heeft de Zweedse modegigant ook gedeeld wanneer de collectie in de schappen ligt. Omcirkel donderdag 11 mei maar in je agenda, want dan is de H&M x Mugler-samenwerking verkrijgbaar – zowel online als in geselecteerde winkels.

Achter de schermen bij de campagne voor H&M x Mugler
©Indiana Piorek
1/8
Native Share
Achter de schermen bij de campagne voor H&M x Mugler
©Indiana Piorek
2/8
Native Share
Achter de schermen bij de campagne voor H&M x Mugler
©Indiana Piorek
3/8
Native Share
Achter de schermen bij de campagne
©Indiana Piorek
4/8
Native Share
Achter de schermen bij de campagne voor H&M x Mugler
©Indiana Piorek
5/8
Native Share
Een jeans uit de collectie
©Indiana Piorek
6/8
Native Share
Achter de schermen bij de campagne
©Indiana Piorek
7/8
Native Share
Achter de schermen bij de campagne
©Indiana Piorek
8/8
Native Share

De H&M x Mugler-collectie is vanaf 11 mei te koop via de website van H&M en in geselecteerde winkels.