nederlands-model-gia-bab-is-de-definitie-van-fierce-bij-eerste-mugler-show-in-drie-jaar-240089
©Getty Images

Couture Fashion Week is nog maar net afgelopen en de volgende show zet Parijs alweer in vuur en vlam. Donderdagavond markeerde de grote comeback van Mugler naar de fysieke catwalk, onder de creatieve leiding van ontwerper Casey Cadwallader. Zoals verwacht (of in ieder geval gehoopt) werd het modepubliek getrakteerd op een waanzinnig spektakel met een tal van supermodellen in adembenemende Mugler-looks. Onder hen was de Nederlandse Gia Bab, die een verpletterende indruk maakte.

Gia Bab bij Mugler

In de Grande Halle de la Villette in de Franse hoofdstad kwamen de lucky few bijeen – onder wie Kylie Minogue, Christine Quinn en Charli XCX – die de eerste show van Mugler in drie jaar mochten aanschouwen. Waar collecties van het modehuis de afgelopen seizoenen digitaal werden onthuld, koos Cadwallader ervoor om de Mugler-magie weer naar de fysieke catwalk te brengen. Op de muziek van de Amerikaanse zangeres 070 Shake bestormden modellen een voor een de catwalk, maar niet voordat ze eerst een spetterende entree maakten via een bewegend podium.

Ook het Nederlandse model Gia Bab, die vorig jaar nog in ons aprilnummer schitterde, liep mee, gekleed in de nieuwste herfst/winter 2023-collectie van Mugler. We zagen Gia in een glanzend zwarte bodysuit met een diepe v-hals, een vetersluiting en doorschijnende details. Aan haar arm zaten stangen bevestigd die deden denken aan een robotarm. De finishing touch? Kanten pantysokken, puntige hakken en de nieuwe Spiral Curve 01, de eerste tas van het modehuis die binnenkort zonder twijfel de titel it-bag krijgt.

Omringd door supermodellen

Gia was tijdens de show in goed gezelschap; de show liep over van de catwalksterren. Een enorme stroom van topmodellen baande hun weg naar de runway, onder wie de gezichten van nu, zoals Adut Akech, Paloma Elsesser, Felice Noordhoff, Anok Yai en Mona Tougaard. Daarnaast was er ook een leger aan supers, onder wie Amber Valletta, Shalom Harlow, Eva Herzigová, Irina Shayk en Mariacarla Boscono. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de andere personalities die een verschijning maakten, zoals Raya Martigny, Ziwe en Dominique Jackson.

Allen waren gehuld in de nieuwste creaties van Cadwallader voor Mugler. Denk aan show stopping-ontwerpen met ongelooflijk veel cut-outs, leer en kant – van barely there-jumpsuits tot volumineuze avondjurken. Gedragen door de vele supermodellen, is de collectie nu al iconisch te noemen. Over een legendarische terugkeer naar de catwalk gesproken.

Eva Herzigová en Shalom Harlow bij Mugler
©Acielle/Style Du Monde
Jaren 90-supers Eva Herzigová en Shalom Harlow.