in-de-spotlight-bad-bunny-is-de-ambassadeur-van-de-yankees-pet-254650
©Hunter Abrams / Vogue

In de rubriek ‘Man/v/x in de spotlight’ tonen we stijlinspiratie van onze favoriete (mannelijke/x/v) stijliconen. Mensen die het lef hebben om buiten de gebaande modepaden te treden. Wat dragen ze? En hoe doe jij die stijl na? Deze week kleurrijke, maar comfortabele outfits met een vleugje New York van zanger/hiphop-artiest Bad Bunny.

De stijl van Bad Bunny

In 2022 was hij op Spotify de meest geluisterde artiest, vooral zijn album Un verano sin ti brak grote records. Waaronder meest gestreamde album op een dag en de meest gestreamde artiest op een dag. Naast zijn grote succes op het podium zit er ook acteertalent in Bunny. Hij maakte zijn debuut in het derde seizoen van de populaire Netflix-serie Narcos: Mexico waar hij de rol van Everardo Arturo ‘El Kitty’ Paez op zich nam.

En daar blijft het niet bij, Bunny wordt de eerste Latijns-Amerikaanse hoofdrolspeler in een Marvel-film. Hij krijgt namelijk de hoofdrol in El Muerto, een Spidermanfilm die in 2024 op het witte doek verschijnt. 

Bad Bunny is een opvallende verschijning en zijn kledingstijl is al net zo excentriek. Je ziet dat hij inspiratie haalt uit de rapwereld. Zo draagt Bunny vaak oversized broeken en hoodies en is hij groot fan van de New Yankees-petten met het wereldberoemde Yankees-logo erop. Ook heeft Bunny’s stijl iets verfrissends, zo is hij niet bang om felle kleuren te combineren met hip-hop klassiekers. Denk aan oversized T-shirts met uitgesproken prints en zonnebrillen met gekleurde glazen.

Bad Bunny in een voor hem iconische outfit die goed laat zien wat zijn stijl is, groene yankees-pet en zwart pak met wit overhemd
©Getty Images

Hip-hop chic?

De plek waar Bad Bunny echt zijn spotlight pakte was op het Met Gala, waar hij liet zien niet bang te zijn een statement te maken. In 2022 verscheen hij voor Burberry in een trenchcoat-kleur top en maxi-lengte rok. Twee weken geleden deed hij het weer. Alle ogen waren op hem gericht toen hij de loper van het Metropolitan Museum in New York betrad in een wit pak van Jacquemus. Het pak was uitgesneden in de rug – een knipoog naar Nicole Kidman in de Chanel Nº5 commercial uit 2005 – en werd vergezeld met een meterslange sluier versierd met witte stoffen bloemen. Waarmee Bad Bunny opnieuw bewees dat je ook in de reggae en hip-hop-industrie zonder bepaalde uitstraling geliefd kan zijn om je muziek – in tegendeel – Bad Bunny is razend populair.

Zo kopieer je zijn stijl

De stijl van Bad Bunny bestaat vooral uit hip-hop-klassiekers zoals oversized jeans, T-shirts en hoodies. Voeg er een achterstevoren gedragen Yankees-pet aan toe en je outfit is zo goed als compleet. Om je vast wat inspiratie te geven vind je hieronder wat opties zodat jij Bunny’s stijl na kan doen.

Leren jas, Mango

Leren jas van mango iets wat Bad Bunny ook zou dragen
©Mango
bad-bunny-stijl-inspiratie-leer-jack-mango

Zonnebril met paars montuur, € 350,-

Baseballpet, Yankees

Pet met Yankees logo
©De Bijenkorf

Pet met New York Yankees borduring, € 36,-

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.