vogue-world-paris-komt-eraan-dit-is-alles-wat-je-wil-weten-over-het-event-298472

Je denkt misschien dat niets het Vogue World-evenement in Londen van vorig jaar kan overtreffen. Hoewel dat inderdaad lastig is (denk aan de aanwezigheid van alle supermodellen, Annie Lennox en een zwangere Sienna Miller in Schiaparelli met babybuik), kun je je maar beter vast voorbereiden op de editie van dit jaar, want die vindt plaats in misschien wel de meest iconische modestad ter wereld: Parijs. Vogue World: Paris laat zich inspireren door de Olympische Zomerspelen, die dit jaar in de Franse hoofdstad worden gehouden.

Hieronder vind je alle details over het evenement: waar het plaatsvindt, welke mode- en kunstgrootheden achter de schermen meewerken, hoe sport erbij betrokken is en natuurlijk hoe je het kunt bekijken.

Wanneer is Vogue World: Paris?

Vogue World: Paris vindt plaats op zondag 23 juni 2024 en is te zien via Vogue’s exclusieve livestream vanuit Parijs om 15.00 uur EST / 21.00 uur CET.

Waar zal het evenement plaatsvinden?

De beroemde Place Vendôme, het beroemde plein in Parijs dat heeft gediend als een wereldwijde hub voor fine jewelry tot de inspiratie voor een Catherine Deneuve-film, zal in juni de plek zijn waar Vogue World plaatsvindt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoe komt Vogue World: Paris tot leven?

Carine Roitfeld, Ib Kamara, Juan Costa Paz en Palais Galliera-curator Alexandre Samson hebben dit jaar de leiding over de mode-evenementen van Vogue World: Paris, waarbij Pat McGrath terugkeert om de beautylooks op zich te nemen en de wereldberoemde danser (en de choreograaf van Rihanna’s Super Bowl halftime-show!) Parris Goebel de artistieke leiding en choreografie op zich neemt. De wereldwijd uitgezonden livestream wordt voor de derde keer geregisseerd door Sam Wrench, die misschien wel het bekendst is van zijn werk voor de film van Taylor Swifts Eras Tour.

Wat is er al bekend over het evenement?

De editie van Vogue World van dit jaar is bedacht in samenwerking met jeugdsportscholen uit heel Frankrijk, waarbij elke Olympische sport – waaronder wielrennen, turnen, tennis, taekwondo, schermen en breakdancen – gekoppeld is aan een thema van Franse mode voor elk decennium sinds 1924 (toen Parijs voor het laatst de Olympische Spelen organiseerde). De modeselectie zal zowel huidige als vroegere Franse ontwerpers laten zien, evenals huizen die van oudsher hun collecties in Parijs presenteren. En natuurlijk zijn er volgens de geruchten talloze verrassingsoptredens in de maak, maar die zien we pas op de dag zelf.

Hoe verschilt Vogue World: Paris van eerdere edities?

“Als Vogue World: New York een straatkermis was en Vogue World: Londen een glamoureuze avond in het theater, ter ondersteuning van kunst- en cultuurorganisaties in Londen, zal Parijs een soort openingsceremonie zijn: een die 100 jaar mode en sport viert, evenals de buitengewone stad”, zei Vogue Global Editorial Director en Condé Nast Chief Content Officer Anna Wintour in Place Vendôme’s beroemde Ritz Paris, in het bijzijn van Simon Porte Jacquemus, Olivier Rousteing, Marine Serre en Pharrell Williams, evenals Executive President van de Fédération de la Haute Couture et de la Mode Bruno Pavlovsky en een aantal Franse Olympiërs, onder wie schermer Enzo Lefort.

Met welke organisaties werkt Vogue World: Paris samen?

Een deel van de netto-opbrengst van de kaartverkoop komt terecht bij het liefdadigheidsprogramma voor kaartjes voor de Olympische Spelen in samenwerking met Secours Populaire. Dat is een humanitaire organisatie die zich inzet om mensen in huishoudens met een laag inkomen de unieke kans te geven om de Olympische en Paralympische Spelen bij te wonen. De organisatie zorgt er ook voor dat jonge, aspirant-atleten in heel Frankrijk toegang krijgen tot essentiële uitrusting.

Een beperkt aantal plekken voor Vogue World: Paris is hier te koop.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vogue Netherlands (@nlvogue)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.