christy-linda-naomi-en-cindy-sluiten-vogue-world-london-2023-af-in-een-modefinale-voor-in-de-boeken-268170

Vogue World London 2023 had alles: een door Stormzy geleid Shakespeare-eerbetoon, de wereldpremière van Wayne McGregors Herrera Codes, Annie Lennox die Sweet Dreams zong, ondersteund door het London Community Gospel Choir. Hoe sluit je zoiets grandioos af? Met een modefinale met dé supermodellen uiteraard.

Vogue World London 2023: de modefinale met supermodellen

Nadat ze op de covers van zowel de Amerikaanse als de Britse Vogue van september 2023 stonden, schitterden Christy Turlington Burns, Linda Evangelista, Naomi Campbell en Cindy Crawford op het Drury Lane-podium voor de finale van Vogue World London. De glinsterende metallic looks werden uitgekozen door Britse Vogue-redacteur Jack Borkett. “Elk element van de look moest niet alleen op het podium van Drury Lane werken, maar ook op de livestream”, merkt hij op. “Deze jurken zijn betoverend in het echt, maar ook virtueel.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De look van Christy kwam voort uit Fendi’s couturecollectie voor de herfst van 2023, geïnspireerd op de sieraden van Delfina Delettrez voor het huis. “[Ik verwerkte het] op een bijna organische manier, met kleuren en borduurmotieven gebaseerd op de tinten van natuursteen, robijnen en saffieren,” vertelde Kim Jones aan Vogue over de collectie. Wie ook een zilveren creatie van een Italiaans modehuis droeg was Linda. Zij verscheen schitterend in een op maat gemaakte versie met lovertjes van look 71 van Valentino’s najaarscollectie van 2023.

©GoRunway.com
1/2
Native Share
Fendi, Valentino

Naomi ging ondertussen voor een Britse ontwerper, namelijk Alexander McQueen. Nadat ze de herfstcollectie 2023 van Sarah Burton tijdens de Paris Fashion Week had geopend in een jumpsuit met korset, creëerde het atelier van het modehuis speciaal voor Vogue World de robijnrode look in het smaragdgroen. En Cindy? Donatella leende haar look 69 uit de herfstcollectie van 2023, want waar supers zijn, moet altijd Versace zijn.