5-dingen-die-je-wil-weten-over-ralph-laurens-glamourachtige-terugkeer-naar-nyfw-267402

Tijdens de eerste dag van New York Fashion Week was er een grote afsluiter. Niemand minder dan Ralph Lauren keerde na drie jaar afwezigheid terug naar de New Yorkse modeweek en presenteerde zijn lente/zomer 2024-collectie. Hoe die eruit zag? Een combinatie van tradities van Americana met een coutureachtige glamour.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ralph Lauren lente/zomer 2024

De set was deels kunstenaarshok, deels cowboyschuur

Ralph Lauren keerde vrijdagavond terug naar de New York Fashion Week en nam zijn geliefde Colorado met zich mee. Voor zijn thuiskomst – hij groeide op in de Bronx – richtte de legendarische ontwerper de Brooklyn Navy Yard in als een artiesten loft dat ook deed denken aan de schuren van het door hem geadopteerde cowboy-stijl, en presenteerde een collectie die zijn kenmerkende Amerikaanse motieven versmolt met de glamour van de Big Apple.

Ralph Lauren lente/zomer 2024
©Ralph Lauren
1/5
Native Share

De grootste sterren waren aanwezig

Beroemdheden waren in groten getale aanwezig: Jennifer Lopez, Julianne Moore en Diane Keaton brachten hun Hollywood royalty naar de show, terwijl Amanda Seyfried, Sofia Richie, Mindy Kaling en Gabrielle Union de vlag uithingen voor Laurens nieuwe-generatie klantenkring. De aanwezigheid van Sheryl Crow op de eerste rij voelde als een eerbetoon aan de countrysfeer van de show.

Ralph Lauren lente/zomer 2024
©Ralph Lauren
2/5
Native Share

De collectie ging over Amerikaanse contrasten

De lente/zomer 2024-collectie bracht een versmelting tot stand tussen nuchtere Americana en couture-achtige glamour die als hoeksteen hebben gediend voor het succes van Ralph Laurens mode-imperium. De ontwerper stelde een garderobe voor van denimpakken en chique avondjurken, cowgirl-ontwerpen afgewerkt door glinsterende metallics en met pailletten gedrapeerde jurken die hun hoogtepunt bereikten in Christy Turlingtons vergulde slotlook.

Ralph Lauren lente/zomer 2024
©Ralph Lauren
3/5
Native Share

De collectie bevestigde de persoonlijke contrasten van Ralph Lauren zelf

Lauren zei dat zijn collectie ging over de tegenstellingen die zijn individualiteit kenmerken. De contrasten die deel uitmaken van zijn modefilosofie waren niet alleen te zien in de ruige glamour van de showset en de gevarieerde opkomst van beroemdheden, maar ook in een collectie die instinctief het gewone met het buitengewone verbond, het traditionele met het onorthodoxe en het oude met het nieuwe.

Ralph Lauren lente/zomer 2024
©Ralph Lauren
4/5
Native Share

Accessoires hadden een coole bohemien stijl

De geest van het Amerikaanse hart in het, nou ja, hart van de collectie inspireerde een rijkdom aan handtassen, eenvoudig van aard maar verheven door luxe texturen en afwerkingen. Op het gebied van sieraden deed Lauren een sterk voorstel voor lange, gelaagde bohemien kettingen, versierd met veelkleurige edelstenen en unieke hangers. Ze werden gecombineerd met torenhoge stiletto’s versierd met goudkleurige details die Laurens huidige toewijding aan metallics onderstreepten.

Ralph Lauren lente/zomer 2024
©Ralph Lauren
5/5
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.