naomi-cindy-linda-en-christy-blikken-terug-op-het-supermodellentijdperk-in-exclusieve-video-264735
©PAUL MASSEY / Rex Features Ltd. / ANP

Supermodellen Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista en Christy Turlington – die momenteel samen schitteren op de cover van de Britse Vogue – reflecteren op het tijdperk van de originele super. De vier vrouwen bespreken de modewereld van de jaren negentig, hun meest memorabele shoots en de magie die ze als groep hebben gecreëerd in een exclusieve video. “De energie was geweldig”, zegt Naomi over de hereniging op de set.

Supermodellen komen samen voor Britse Vogue

“Droegen we allemaal onze eigen jeans?”, vraagt Crawford zich af over de laatste keer dat ze samen met de rest van de originele supermodellen op de cover van de Britse Vogue stonden in 1990 – inclusief de in januari overleden Tatjana Patitz. Ze heeft het over het onuitwisbare beeld van modefotograaf Peter Lindbergh dat meteen deel uitmaakte van de modegeschiedenis. “Mijn Levi’s”, bevestigt Turlington, terwijl zij, Campbell en Evangelista allemaal instemmend knikken. Een van de zoveel herinneringen die de vier originele supers delen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Benieuwd naar meer? Bekijk hieronder de video waarin Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista en Christy Turlington in gesprek gaan. De groep is binnenkort ook te zien in de docuserie The Super Models. Daarin zullen ze ongetwijfeld meer details over hun modellenbestaan delen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.