deze-docuserie-over-iconische-supermodellen-uit-de-jaren-90-komt-bijna-online-261388
©Apple

Er zijn modellen en er zijn supermodellen – tot die laatste categorie behoren modellen die zó bekend zijn, dat ze op zichzelf een beroemdheid worden. De term super models kreeg zijn ultieme belichaming in de jaren negentig, met de razendsnelle en gelijktijdige opkomst van Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista en Christy Turlington. Apple TV+ brengt deze legendarische vrouwen en hun carrières in beeld met The Super Models, een vierdelige docuserie die op 20 september verschijnt.

Docuserie The Super Models

De serie volgt de carrière van elk model van de jaren tachtig tot nu, met exclusieve behind the scenes-beelden en een verzameling van persoonlijke interviews. Ook laat de docuserie zien hoe ze elkaars individuele roem versterkten. De super models verschenen als groep op catwalks over de hele wereld en op de covers van verschillende bladen. Zo ook op de iconische cover van Vogue US uit januari 1990, gefotografeerd door Peter Lindbergh. Het enige dat beter is dan één supermodel, zijn er meerdere.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Ik vind het geweldig om weer samen te komen met mijn vriendinnen. Supermodellen hebben de traditionele percepties en grenzen van het modellenwerk in de mode-industrie overstegen. Ik vind het bijzonder dat we dit vieren en onderzoeken”, zei Crawford in 2020 toen de show werd aangekondigd. The Super Models beschrijft het begin van een ommezwaai in de industrie. De macht kwam voor het eerst voor een groot deel in handen van de modellen zelf. Aangezien deze trend nu nog steeds aan de orde is, zal The Super Models een bijzondere kijk bieden op de vrouwen die de modewereld voorgoed veranderden.

Bekijk de officiële trailer van The Super Models hieronder.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.