lisa-marie-presley-op-54-jarige-leeftijd-overleden-238320
©Chris Delmas / AFP

Lisa Marie Presley, het enige kind van Elvis Presley, is op 54-jarige leeftijd overleden. ‘Priscilla Presley en de familie Presley zijn geschokt en verwoest door de tragische dood van hun geliefde Lisa Marie’, luidt een familieverklaring. ‘Ze zijn enorm dankbaar voor de steun, liefde en gebeden van iedereen, en vragen om privacy in deze zeer moeilijke tijd.’

Lisa Marie Presley overleden

Lisa Marie Presley werd donderdagochtend in het ziekenhuis opgenomen na een hartstilstand in haar huis in Calabasas, Californië. Dit gebeurde slechts twee dagen nadat ze met haar moeder, Priscilla Presley, de Golden Globes bijwoonde. Hier zagen ze Austin Butler een award winnen voor zijn hoofdrol in de biopic Elvis.

Tijdens een pre-Globes-feest op zondag, waar ook de 88ste verjaardag van haar vader werd gevierd, zei Lisa Marie Presley: “Ik ben zo overweldigd door deze film, het effect ervan en wat Austin heeft gedaan. Ik ben zo trots en weet dat mijn vader ook erg trots zou zijn.”

Turbulent leven

Als enig kind van de King of Rock ’n Roll leidde Lisa Marie Presley een turbulent leven. De dochter van Elvis en Priscilla Presley werd precies negen maanden na hun trouwdag geboren. Haar ouders scheidden toen ze 5 jaar oud was en Elvis overleed toen ze 9 jaar was. Lisa Marie Presley kwam later in aanraking met drugs, voordat ze Scientology omarmde.

Ook haar liefdesleven was roerig te noemen. In totaal trouwde ze vier keer, waarvan kortstondige huwelijken met Michael Jackson en Nicolas Cage. Met haar eerste man, Danny Keough, kreeg ze twee kinderen. Haar dochter Riley Keough is 33 jaar en haar zoon Benjamin Keough overleed in 2020 op 27-jarige leeftijd door zelfdoding. Van 2006 tot 2021 was Lisa Marie Presley getrouwd met Michael Lockwood. Het ex-koppel heeft samen een tweeling, de 14-jarige Harper Vivienne Ann en Finley Aaron Love Lockwood.

Net als haar vader koos Lisa Marie Presley een carrière als muziekartiest. In 2003 bracht ze haar eerste album To Whom It May Concern uit. Hierna volgden de albums Now What en Storm & Grace. Ook trad ze voor het VH1 Divas Duets-benefietconert een ‘duet’ met haar vader op, met zijn nummer In the Ghetto.

Op dit moment werkt Sofia Coppola aan een film die is gebaseerd op het boek Elvis and Me van Priscilla Presley. Emily Mitchell zal de rol van een jonge Lisa Marie Presley spelen.