emily-in-paris-ster-lucas-bravo-verschijnt-op-de-catwalk-tijdens-paris-fashion-week-239128
©ANP

Zijn personage Gabriel is dan misschien een chef in Emily in Paris, in het echte leven bewijst Lucas Bravo naast acteur ook model op de catwalk te zijn. De Emily in Paris-ster opende woensdag de show van ontwerper Louis-Gabriel Nouchi en maakte misschien wel de meest onverwachte catwalkverschijning tijdens de Parijse mannenmodeweek.

Lucas Bravo op catwalk in Parijs

Hoewel we hem vooral gewend zijn in zijn witte chef-outfit en casual kleding in de serie, maakte Gabriel – uhm Lucas Bravo – een onverwachtse high fashion-verschijning tijdens de menswearshows van Paris Fashion Week. Niet gek aangezien Bravo naast acteur ook werkzaam is als model. Ondanks dat gegeven liet Bravo alle hoofden draaien tijdens de show van de opkomende Franse ontwerper Louis-Gabriel Nouchi.

Naast zijn reguliere casting koos Nouchi voor drie speciale gasten die een onverwachtse verschijning maakten. Bravo opende de show, gehuld in een vloerlange, double-breasted jas, een klassiek wit overhemd en grijze satijnen stropdas. De acteur had nagemaakte bloedspetters op zijn gezicht – een directe link naar het thema van de collectie American Psycho, de cultroman van Bret Easton Ellis uit 1991.

Louis-Gabriel Nouchi show
©ANP

Alsof dat niet genoeg was, zagen we nog twee andere bijzondere ‘modellen’ die onderdeel waren van de show. Zo maakte Italiaanse acteur Stefano Gianino uit The White Lotus een opwachting. Kun je even niet plaatsen wie dit is? Gianino speelt Jennifer Coolidge’s fling turned maffia-huurmoordenaar in de serie. De acteur droeg een babyblauw zijden pak over een gedrapeerd transparant overhemd. Tot slot maakte een derde acteur een verschijning: Fire Island’s Zane Phillips liep over de catwalk in een oversized grijze trui gecombineerd met strakke pantalon.

Louis-Gabriel Nouchi

Aan de Amerikaanse Vogue vertelt Nouchi over de achterliggende gedachte van zijn thema. “Ik was geschokt toen ik het boek voor het eerst las, en het leek me interessant om eenzelfde reactie te creëren met mijn collectie.” De ontwerper legde uit dat hij dacht aan de onrealistische zoektocht naar perfectie die ten grondslag ligt aan de moorddadige neigingen van personage Patrick Bateman. “Het boek stelt het idee van toxic masculinity centraal. Ik wil dit concept juist afbreken, het is compleet het tegenovergestelde van waar wij voor staan.” Het resultaat? Bijzondere ontwerpen, mede-gecreëerd door het bedrijf achter Bottega Veneta’s intrigerende ‘denim’ leer.