emily-in-paris-deze-parijse-hotspots-uit-de-netflix-serie-wil-je-bezoeken-238479
©STEPHANIE BRANCHU/NETFLIX

Netflix hitserie Emily in Paris neemt ons mee in het droomleven van de jonge Amerikaanse Emily (gespeeld door Lily Collins) in Parijs. Ze woont in het vijfde arrondissement, komt bij de leukste restaurants en café’s en ontdekt de onbekende plekken van de stad. Maar waar liggen die nu eigenlijk echt? Vogue neemt je mee op tour langs de leukste hotspots uit Emily in Paris die je tijdens je volgende tripje naar Parijs absoluut wil bezoeken.

‘Emily in Paris’ hotspots in Parijs

De serie brengt ons naar verschillende plekken in de Franse hoofdstad. Zo zien we het bekende Café de Flore en Opéra Garnier, maar ook minder bekende hotspots als het echte restaurant van chef Gabriel en het bankje van Emily en Mindy in de tuinen van het Palais-Royal. Dit zijn de beste adresjes in Parijs waar de hitserie Emily in Paris werd gefilmd.

Place de l’Estrapade

Place de l’Estrapade is het plein waar Emily’s appartement ligt, in het vijfde arrondissement. De plek ligt aan de rand van de wijken Val-de-Grâce en Sorbonne. Met zijn centrale fontein en uitnodigende bankjes kan het lokale plein er niet mooier uitzien.

Emily in Paris
©NETFLIX

L’Atelier des Lumières

Emily wordt in seizoen 1 uitgenodigd om samen met Gabriel en Camille een tentoonstelling te bezoeken in het eerste seizoen van de serie. Daar ontdekt Emily het betoverende universum van L’Atelier des Lumières. Een meeslepend museum waar de werken van Vincent van Gogh worden tentoongesteld. De huidige tentoonstelling? Reizen van de Middellandse Zee met werken van Monet, Chagall, Renoir, Picasso en Matisse.

Emily in Paris
©STEPHANIE BRANCHU/NETFLIX

Terra Nera

Het restaurant in de rue des Fossés Saint-Jacques, waar Gabriel (de Parijzenaar op wiens charme Emily verliefd wordt) werkt, heeft eigenlijk een andere naam en serveert een andere keuken. Het restaurant heet daadwerkelijk Terra Nera (en niet Les Deux Compères zoals in de serie) en serveert een menu uit de Italiaanse keuken, waar verse pasta de hoofdrol speelt.

Emily in Paris
©Roger DO MINH/Netflix

De tuinen van het Palais-Royal

Direct naast het marketingbureau waar Emily werkt, liggen de tuinen van het Palais-Royal die aan het Louvre grenzen. Hier had Emily haar eerste solo-kantoorlunch en ontmoette ze haar vriendin Mindy. Sinds hun eerste kennismaking blijft dit een ontmoetingsplek voor het duo tijdens alle verschillende seizoenen van de serie.

Emily in Paris
©CAROLE BETHUEL/NETFLIX

Café de Flore

Café de Flore is misschien wel een van de beroemdste café’s van Parijs, gelegen in de wijk Saint-Germain-des-Prés. In de voetsporen van Jean-Paul Sartre, Colette en zelfs Karl Lagerfeld ontmoet Emily hier een professor in de filosofie, die een beetje pedant blijkt te zijn, met wie ze haar eerste Parijse liefdesrelatie beleeft.

Emily in Paris
©Bruce Yuanyue Bi

Place de Valois

In het hart van het eerste arrondissement van de stad vind je Place Valois – de plek waar Savoir, later Agence Grateau – te vinden is. Het kantoor van het marketingbureau ligt vlak bij het Louvre en is vernoemd naar de laatste koning van Frankrijk, Louis Philippe I. In werkelijkheid zit er natuurlijk geen marketingbureau, maar onder meer het Grand Hôtel du Palais Royal en restaurant Le Bistrot Valois.

Emily in Paris
©Netflix

Café de l’Homme

Voor een avondje uit georganiseerd door Savoir, waagt Emily zich op het terras van Café de l’Homme. Oog in oog met de Eiffeltoren drinkt ze champagne met een van de mooiste uitzichten van Parijs.

Emily in Paris
©CAROLE BETHUEL/NETFLIX

Grand Véfour

Met het idee indruk te maken op een toekomstige klant en haar openlijk vijandige baas in seizoen 1, probeert Emily een tafel te reserveren in Grand Véfour, het beroemde gastronomische restaurant van Guy Martin. Afgewezen bij de ingang, eindigt ze haar avond in Gabriels restaurant.

Emily in Paris
©Jérôme Mondière

Palais Garnier

Na een debacle met een grote Parijse modeontwerper probeert Emily het goed te maken door hem te zoeken voordat hij naar het ballet van het Zwanenmeer in Palais Garnier gaat. Het bood Emily de gelegenheid deze iconische plek te ontdekken en het uiterlijk van Audrey Hepburn in de film Funny Face te imiteren. Dit is daarnaast ook de plek waar Sylvie met haar man in de laatste aflevering van seizoen 3 naar de opera gaat.

Emily in Paris
©CAROLE BETHUEL/NETFLIX

La Maison Rose

Emily wandelt met haar vriendin Mindy en waant zich naar Montmartre, waarbij elke straat charmanter is dan de andere. Gezeten in het beroemde Maison Rose vervolgt het duo hun avond op het voorplein van de Eiffeltoren.

La Maison Rose
©Getty Images

Le Café de la Nouvelle Mairie

Het Café de la Nouvelle Mairie, een favoriete ontmoetingsplaats in de ochtend voor Emily en Mindy in het vijfde arrondissement, stelt hen in staat om te debriefen terwijl ze koffie en croissants delen. Een vast trefpunt voor het duo in de gehele serie.

Emily in Paris
©STEPHANIE BRANCHU/NETFLIX

Le Boulangerie Moderne

Gelegen op een paar meter van Emily’s Parijse appartement, is Le Boulangerie Moderne een van Emily’s vaste culinaire stops. Hier probeerde ze met name “unepain au chocolat te kopen waarna de bakker haar corrigeerde.

La Boulangerie Moderne
©La Boulangerie Moderne

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.