tiktokker-bedenkt-geweldige-verhaallijn-voor-kim-cattrall-in-emily-in-paris-237056
©Jerome Dominé/ABACAPRESS.COM via ANP

Nadat Kim Cattrall tijdens de première van Emily in Paris seizoen 3 verscheen, draaide de geruchtmolen overuren. Zal de SATC-actrice haar opwachting maken in een volgend seizoen? Deze Tiktokker bedacht alvast een geweldige verhaallijn voor het geval dat.

Let op: dit artikel bevat spoilers van het derde seizoen.

Samantha Jones in ‘Sex and the City’

Op TikTok deelt Cat Quinn, naar eigen zeggen een trendfluisteraar, een theorie die veel SATC-fans verblijdt: “Wat nou als Alfie Samantha verleidt?” Samantha Jones is het iconische personage dat Kim Cattrall jarenlang vertolkte in Sex and The City. In de hitserie kennen we Jones als een trotse, zelfverzekerde PR-professional met verhaallijnen die vaak draaien om haar seksuele affaires.

Cattrall kroop niet opnieuw in deze rol voor de populaire sequel And Just Like That. Dat het niet boterde tussen haar en hoofdrolspeler Sarah Jessica Parker zou hiervoor een van de redenen zijn. In een interview met Piers Morgan in 2017 vertelde Cattrall over SJP: “Ik denk echt dat ze aardiger had kunnen zijn. Ik weet niet wat haar probleem is.”

Verhaallijn Kim Cattrall in ‘Emily in Paris’ 

Toch hebben fans een sprankje hoop dat Cattrall ooit weer als Samantha Jones op TV te zien zal zijn. Eerst werd een eigen serie geopperd, maar na haar verschijning tijdens de première van Emily in Paris zien fans wel mogelijkheden om Jones in het verhaal te schrijven. Jones is net als Emily werkzaam als PR-professional en volgens de verhaallijn van And Just Like That verhuisde ze van New York naar Londen om hier haar eigen bedrijf te runnen. Laat dit nu net zijn waar Emily’s (ex-)vriend Alfie vandaan komt.

Cat Quinn ziet hier een juicy verhaallijn in, vooral nu de relatie tussen Emily en Alfie ten einde lijkt gekomen in seizoen 3. In haar video vervolgt ze: “Laten we Alfie terug naar Londen sturen, waar hij een geweldige affaire krijgt met Samantha Jones. Vervolgens moet Emily naar Londen voor een PR-project, waar ze aan samenwerkt met Samantha. Hier komt ze erachter dat Samantha een seksuele relatie heeft met Alfie.”

Kijkers van de video zijn razend enthousiast. Niet alleen omdat dit de terugkeer van Samantha Jones mogelijk maakt, maar ook omdat Samantha uitermate geschikt is om Emily ‘op haar plek te zetten’. Emily is namelijk een personage dat nogal wat woede opwekt bij kijkers, vanwege haar Amerikaanse attitude in een Franse omgeving. Dit en de clichés over Parijzenaren geven de serie een hoog haatkijkgehalte (iets kijken wat je verschrikkelijk vindt om stoom af te kunnen blazen). Een icoon als Samantha Jones zou hier verandering in kunnen brengen. Of zoals een reactie onder de TikTok-video leest: ‘Alleen Kim Cattrall kan Emily in Paris redden.’

Bekijk de TikTok-video hier.