kim-cattrall-bij-premiere-emily-in-paris-maakt-de-sex-and-the-city-ster-haar-opwachting-in-de-serie-234188
©Getty Images

Er is niets waarvan het hart van seriefans sneller gaat kloppen dan van een crossover. De geruchten over een mogelijke kruisbestuiving tussen Sex and the City en Emily in Paris zijn weer opgelaaid nadat Kim Cattrall haar gezicht liet zien op de première van het derde seizoen van de Netflix-hit die dinsdagavond plaatsvond in Parijs. Maakt de SATC-actrice haar opwachting in de serie? Zo ja, doet ze dat als haar geliefde personage Samantha Jones?

Kim Cattrall bij première ‘Emily in Paris’

Het derde seizoen van Emily in Paris komt op 21 december uit op Netflix. Ter gelegenheid daarvan organiseerde de streamingdienst een preview in Parijs, waar de gelukkige gasten de kans kregen om de eerste drie afleveringen te bekijken. Onder hen was niet alleen hoofdrolspeler Lily Collins (gehuld in een stijlvolle Saint Laurent-jurk), maar ook Kim Cattrall, die een fabulous entree maakte in een look die haar Sex and the City-personage eer aan doet.

De 62-jarige Cattrall is een oude vriendin van regisseur Darren Star, de maker van Emily in Paris én Sex and the City. Samen met hem poseerde ze op de met Parijse klinkers bedrukte loper, gekleed in een stijlvolle outfit bestaande uit een zwart gilet en een bijpassende broek. Als finishing touch droeg de actrice een zwarte fascinator, een hoedenontwerp gemaakt door de Ierse hoedenmaker Philip Treacy.

Samantha in Paris?

Catralls verschijning bij de première brengt een hoop teweeg. De actrice was de afgelopen tijd het onderwerp van gesprek – niet alleen door haar afwezigheid in de Sex and the City-sequel And Just Like That (een rol die ze afwees omdat ze er “genoeg van had”), maar ook door de geruchten dat ze een mogelijke cameo maakt in Emily in Paris. Door haar gezicht te laten zien op de première van het derde seizoen wakkert Cattrall de speculaties aan, want vliegen naar Parijs voor drie afleveringen doe je niet zomaar. Toch?

De geruchten begonnen in december 2021 toen er fantheorieën verschenen waarin de crossover werd gesuggereerd. En die komen niet geheel uit de lucht vallen: Samantha Jones begeeft zich in hetzelfde vakgebied als Emily Cooper en woont tegenwoordig in Londen, waar Emily’s love interest Alfie vandaan komt én naar terugkeert. Zal Emily in de Eurostar stappen om hem te bezoeken en toevallig Samantha tegen het lijf lopen? Eén ding is zeker: mocht de crossover daadwerkelijk gebeuren, dan zou het geniaal zijn. We gaan het meemaken in het derde seizoen van Emily in Paris.

Darren Star en Kim Cattrall bij de première van 'Emily in Paris' seizoen 3.
©Getty Images
Darren Star en Kim Cattrall bij de première van 'Emily in Paris' seizoen 3.