pedro-pascal-is-jarig-3x-zijn-beste-knitwear-looks-op-de-rode-loper-248797
©Getty Images

Als je nog nooit van Pedro Pascal gehoord hebt, leef je vast onder een steen. De naam van de acteur is momenteel trending, dankzij zijn onmiskenbaar goede looks en charme tijdens interviews – hij noemde zichzelf onlangs een coole, slutty daddy tegen een verslaggever die hem sprak op de loper voor zijn rollen in HBO’s dystopische drama The Last of Us en bij de première van het derde seizoen van Star Wars spin-off The Mandalorian. Het zijn echter Pascals meest recente rode loper-looks die onze interesse wekten.

Pedro Pascal op de rode loper

Dankzij stylist Julie Ragolia, die eerder werkte met acteurs als Jake Gyllenhaal en Riz Ahmed, brachten Pascals laatste optredens een ommekeer teweeg in zijn persoonlijke stijl. “Pedro en ik hebben elkaar jaren geleden voor het eerst ontmoet – we werkten een tijdje samen – maar gingen vervolgens onze eigen weg”, vertelde Ragolia aan Vogue. “We zijn net weer gaan samenwerken en de reacties daarop waren erg leuk om te lezen.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Gebreide truien 

Knitwear in speelse vormen zijn belangrijk in de nieuwe stijl van de Chileens-Amerikaanse acteur. De eerste dag van de persreis voor The Mandalorian droeg Pascal een toffeekleurig vest en een golvende rode broek van Acne Studios in combinatie met zwarte Adieu schoenen. Op dag twee? Een Gucci-moment met een mosterdkleurige gebreide trui over zijn schouders en een oversized bril met schildpadmotief.

Eerder werd Pascal gespot in Londen. Hier droeg hij ook een outfit die nogal wat stof deed opwaaien – letterlijk. Hij maakte zijn liefde voor excentrieke gebreide kleding nog eens duidelijk. Het ensemble in kwestie omvatte een bruine tanktop en een zwarte broek op maat. De look werd afgewerkt met zwarte leren brogues en een van zilverfolie-garen button-down vest van het Italiaanse label 4SDesigns. Kan de acteur nu worden beschouwd als de officiële koning van de alternatieve gebreide kleding? De nieuwste trend domineerde de herfst/winter 2023-herenshows eerder al. En voor zijn rol in The Mandelorian was hij vorige week bij het PaleyFest 2023 in Los Angeles. Hier verscheen Pedro in een gebreid vest met strepen.

Pedro’s persoonlijkheid

“Pedro is knap en bescheiden, met precies het perfecte vleugje silliness. Daar wilde ik rekening mee houden toen ik samen met hem een nieuwe stijl ontwikkelde”, zei Ragolia over Pascals nieuwe look. “Al was het niet heel berekenend, het ging gewoon instinctief, zoals het meeste van mijn werk. Ik ben blij dat mensen het leuk vinden.” We kunnen niet wachten om te zien welke andere head-turning looks dit duo nog meer in petto heeft.

Pedro pascal bij het PaleyFest LA 2023
©Getty Images
Pedro Pascal in gebreiden kleding op rode loper
©Getty Images
Pedro Pascal in gebreide trui bij premiere Mandelorian
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.