op-haar-47ste-bewijst-penelope-cruz-dat-je-nooit-te-oud-bent-voor-een-prinsessenjurk-205526
©Archie Andrews/ABACAPRESS.COM

De liefdesrelatie van Penélope Cruz en Chanel is goed gedocumenteerd. Met name haar liefde voor de haute couture van het merk is sterk. Tijdens de promo voor de film Parallel Mothers, het nieuwste product van haar samenwerking met Pedro Almodóvar, dook ze regelmatig in de lente/zomer collectie van 2021.

Nu bewijst Cruz dat het niet altijd nodig is om de nieuwste look van het seizoen te dragen. Zelfs niet als je ambassadeur van een merk bent.

Penélope Cruz schittert in parelmoerachtige lila jurk

Cruz is fan van Chanel’s haute couture. En wie kan het haar kwalijk nemen? De haute edit behandelde elke look alsof het een trouwjurk was. Ook de couture shows zelf waren een ‘celebration of love‘.

Op de rode loper van de Goya Awards koos Cruz een parelmoerachtige lila baljurk die even zoet was als de gesuikerde amandelen die werden geserveerd. De jurk met tule, polka dots en geborduurde mini parels schitterde in de schijnwerpers. Het ‘archetypische’ silhouet van de baljurk wekt nostalgie op, terwijl het er toch fris en van nu uitziet.

Penélope Cruz staat op de foto naast haar echtgenoot, Javier Bardem. Het picture-perfect koppel was echter niet de enige dat schitterde op de rode loper. Penélope’s collega-acteur Cate Blanchett stal de show in een jurk van Armani Privé met metalen kwastjes. Ook beeldig.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.co.uk.