rihanna-bemachtigt-voor-het-eerst-een-plek-op-forbes-jaarlijkse-miljardairslijst-209680
©ANP

Dat Rihanna een bewonderenswaardige alleskunner is, mag duidelijk zijn. Naast haar carrière als zangeres is ze een succesvolle ondernemer en, niet te vergeten, een inspirerend stijlicoon (haar baanbrekende kijk op zwangerschapsstijl heeft de mode-industrie voor moms-to-be voorgoed veranderd). Dat alles heeft ertoe geleid dat Rihanna officieel is toegetreden tot Forbes’ iconische lijst van wereldwijde miljardairs.

Rihanna voor het eerst op Forbes’ miljardairslijst

Zakenblad Forbes presenteert jaarlijks de miljardairslijst. Daarop zijn inmiddels 2668 miljardairs te vinden. Rihanna is dit jaar één van hen met een plek op nummer 1729. Zo heeft de zangeres slash ondernemer een geschat vermogen van zo’n 1,7 miljard dollar, dat ze heeft verdiend dankzij haar succesvolle carrière en bedrijven Fenty Beauty en Savage x Fenty. Daarmee mag Rihanna zich niet alleen de rijkste vrouwelijke artiest ter wereld noemen, maar ook de eerste miljardair van haar geboorteland Barbados.

Forbes’ miljardairslijst

Naast Rihanna staan ook Jay-Z (1,4 miljard dollar), Kim Kardashian (1,8 miljard dollar) en Kanye West (2 miljard dollar) voor het eerst op de lijst. Helemaal bovenaan de lijst staat Elon Musk, de eigenaar van Tesla en SpaceX. Zijn vermogen wordt geschat op 219 miljard dollar. Amazon-baas Jeff Bezos volgt met een bankrekening van 171 miljard dollar. Benieuwd naar de rest? Bekijk hier de volledige lijst van miljardairs van Forbes.