rihanna-brengt-voor-het-eerst-in-6-jaar-nieuwe-muziek-uit-228933
©John Salangsang/Shutterstock/ANP

Rihanna is al jaren terughoudend over nieuwe muziek, maar op 26 oktober bevestigde de Fenty-mogul officieel dat de film Black Panther: Wakanda Forever een origineel nummer van haar bevat. Het gaat om het nummer Lift Me Up, de leadsingle voor de soundtrack van de Marvel-sequel – en Ri’s eerste solotrack sinds Sledgehammer op haar album ANTI uit 2016. Het nummer volgt op Kendrick Lamar en SZA’s All The Stars voor de originele blockbuster uit 2018, die zowel Oscar- als Grammynominaties ontving.

Rihanna brengt nieuwe muziek uit

Naast het benadrukken van de releasedatum (28 oktober, door Twitter nu al uitgeroepen tot internationale feestdag), geeft Rihanna 14 seconden van de track weg op haar social mediaplatforms. Een persbericht bevestigt dat ze aan het project heeft gewerkt met muzikant Tems, producent Ludwig Göransson en regisseur Ryan Coogler.

“Nadat ik met Ryan had gesproken en zijn richting voor de film en het lied had gehoord, wilde ik iets schrijven dat een warme omhelzing uitbeeldt van alle mensen die ik in mijn leven heb verloren”, deelde Tems over de inspiratie. “Ik probeerde me voor te stellen hoe het zou voelen als ik nu voor ze zou kunnen zingen en uitdrukken hoeveel ik ze mis. Rihanna is een inspiratiebron voor me geweest, dus haar dit nummer horen overbrengen is een grote eer.” Lift Me Up, voegt de release toe, is ook een eerbetoon aan “het buitengewone leven en de nalatenschap van Chadwick Boseman”, die in 2020 overleed na een gevecht tegen kanker.

De internetschokkende post van Ri komt kort na de aankondiging dat ze in 2023 de Super Bowl zal headlinen, wat tot speculaties leidde dat het bijna mythische album R9 misschien eindelijk nabij is. Onze grootste vraag: wat zal de koningin van het Met Gala dragen voor haar NFL-optreden? Stay tuned.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.