Vogue tipt: de beste restaurants van Maastricht

Deze stad in het zuiden staat bekend om haar culinaire hoogstand wat je terug vindt in deze restaurants.

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van ons land staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Maastricht is voor velen dan ook de uitgewezen plek voor het genieten van het leven; en dat bevat ook het genieten van goed en lekker eten. Als het een ding is wat Maastrichtenaren belangrijk vinden is het wel aandacht hebben voor hun avondmaal. Na een lange dag rondgewandeld te hebben, en de leukste plekjes van de stad te hebben ontdekt, is het tijd voor een ontspannen avond in een leuke plek mét lekker eten. Van de meest bijzondere sterren-restaurants tot de leukste eet-café's van de stad; dit zijn de beste restaurants van Maastricht.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Restaurant Mandalin
Restaurant, Room, Table, Interior design, Building, Function hall, Furniture, Rehearsal dinner, Brunch, Business,
Mandalin

Bij Restaurant Mandalin staat de traditionele Turkse keuken centraal, waar eerlijke en smaakvolle gerechten worden gemaakt. Met echte Turkse specialiteiten is dit restaurant een aanwinst in het hartje van de stad. Gastheer Tolga en zijn team nemen je met hun gerechten en gastvrijheid mee op een culinaire reis, een ware ervaring voor de fijnproever.

Kommel 8, Maastricht

2 Toscanella
Monochrome, Style, Monochrome photography, Black-and-white,
Toscanella

In dit Italiaanse restaurantje in Wyck eet je authentieke Italiaanse huisgemaakte gerechten in een ontspannen sfeer. Toscanella Apuana heeft een simpel interieur maar serveert meesterlijke smaken. Als je pure en verse pasta's en smaakvolle pizza's wilt eten voor een goede prijs ben je hier aan het juiste adres.

Rechtstraat 22, Maastricht

3 Beluga Loves You
Marcel van Hoorn

Beluga Loves You stond voorheen bekend als Beluga, wellicht een van de bekendste restaurants van de stad. Twee jaar geleden is het restaurant overgenomen door patron-cuisinier Servais Tielman, en is het restaurant in een nieuw jasje gehesen. Het restaurant draagt niet voor niets met trots een michelinster; voor een chique avondje uit met hoogstaande gerechten én uitzicht op de Maas moet je hier zeker een keer heen.

Plein 1992 12, Maastricht

4 Le Fernand
Lighting, Table, Furniture, Interior design, Glass, Restaurant, Barware, Light fixture, Hardwood, Kitchen & dining room table,
Le Fernand

Bij Le Fernand kun je genieten van de ongedwongen, klassieke Franse keuken. In dit restaurant komen toeristen en locals bij elkaar om te genieten van de pure gerechten. Bij Le Fernand lijkt Maastricht een stad in het zuiden van Frankrijk.

Stenenbrug 6, Maastricht

5 Marres Kitchen
Furniture, Table, Glass, Interior design, Bouquet, Wood stain, Houseplant, Restaurant, Flower Arranging, Beam,
Marres

Bij Marres worden de sterren van de hemel gekookt door de uit Syrie afkomstige chef-kok Farid Zamani, die de meest bijzondere gerechten creëert. Bij mooi weer kun je in de weelderige tuin plaatsnemen achter het pand, een waar geheim van Maastricht.

Capucijnenstraat 98, Maastricht

6 Ristorante Mediterraneo
Building, Tree, Architecture, House, Font, Black-and-white, Restaurant, Facade, Window, Plant,
Mediterraneo

Ristorante Mediterraneo werd in 2012 nog uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant in Nederland en is dan ook een waar pareltje van de stad. Het restaurant staat al meer dan twintig jaar aan de top en de gasten komen dan ook van heinde en ver naar deze plek voor de authentieke Italiaanse smaak. Chef kok Pino Melani creëert klassieke Italiaanse gerechten, die bestaan uit grote porties. Zijn vrouw Angelica Lehnert en het bijna volledige Italiaanse personeel verwelkomen je vol warmte in hun restaurant.

Rechtstraat 73, Maastricht

7 Thaiichi
Wood, Wall, Room, Wood stain, Display device, Bottle, Rectangle, Plywood, Varnish, Electronics,
Thaiichi Maastricht

De meest heerlijke sushi wordt in dit intieme restaurantje geserveerd in een van de meest pittoreske wijken van de stad. Verstopt in een zijstraat achter het Onze Lieve Vrouweplein vind je Taiichi, waar traditionele sushi en Thaise gerechten worden bereid door chef-kok Phattanapong Khamto, die meer dan 25 jaar ervaring heeft als sushichef.

Koestraat 8, Maastricht

8 Restaurant O
Road, Window, Neighbourhood, Infrastructure, Town, Bicycle wheel, Road surface, Street, Flowerpot, Facade,
Restaurant O

Visliefhebbers opgelet: voor de nodige portie vis zit je bij dit restaurant zeker goed. Restaurant O staat bekend als hét visrestaurant van stad, met een kaart vol visgerechten en zeevruchten waar je kunt genieten van de meest lekkere verse oesters, kreeft of de vangst van de dag.

Rechtstraat 76, Maastricht

9 Café Sjiek
Restaurant, Bar, Building, Pub, Interior design, Room, Table, Architecture, Tavern, Furniture,
Café Sjiek

Als waar begrip onder de Maastrichtenaren is Café Sjiek een van de populairste hotspots van de stad. Hier vind je de klassieke bourgondische kaart, waar je de lekkerst porties Limburgs zoervleis (zuurvlees, een typisch Limburgs gerecht) kunt eten. Laat je niet misleiden door de naam van de zaak. Sjiek betekent niet hetzelfde als het ‘Hollandse’ chique. Wanneer een Maastrichtenaar iets sjiek vindt, bedoelt hij dat het geweldig, mooi of lekker is.

Sint Pieterstraat 13, Maastricht

10 Rozemarijn
Lighting, Facade, Real estate, Light fixture, Street light, Door, Cobblestone, Chandelier, Inn, Houseplant,
Restaurant Rozemarijn

Chef Jeroen Raes kookt de sterren van de hemel in Rozemarijn, met gerechten gebaseerd op de klassieke Franse keuken met Zeeuwse, Limburgse, Vlaamse maar ook Oosterse, Arabische en Italiaanse invloeden. Wederom verstopt in een zijstraatje van het pittoreske Onze Lieve Vrouweplein in het hart van de stad.

Havenstraat 19, Maastricht

11 De Brandweerkantine
Interior design, Table, Furniture, Ceiling fixture, Light fixture, Ceiling, Interior design, Hall, Chandelier, Design,
Brandweer

Bij De Brandweerkantine wordt zoveel mogelijk gewerkt met streekproducente, zijn alle vleesproducten scharrel of biologisch en wordt ook de vegetariër niet vergeten. Aan de rand van het centrum is deze plek een favoriet onder de locals.

Capucijnenstraat 21, Maastricht

12 Tout à Fait
Lighting, Interior design, Floor, Table, Ceiling, Light fixture, Interior design, Restaurant, Ceiling fixture, Hall,
Tout à Fait

Geïnspireerd door de seizoenen verrast Patron-Cuisinier Bart Ausems zijn gasten in Tout à Fait met subtiele combinaties waarin traditie en originaliteit hand in hand gaan. Door de kwalitatieve en smaakvolle gerechten en de continue zoektocht naar nieuwigheden is Tout à Fait sinds 2002 bekroond met een michellinster.

Sint Bernardusstraat 18, Maastricht

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Food