kate-middleton-is-klaar-voor-de-feestdagen-in-haar-burberry-jurk-233143
©Getty Images

Prins William en Kate Middleton, de prinses van Wales, zijn in Boston aangekomen voor hun eerste bezoek aan de Verenigde Staten in acht jaar. En hoewel ze amper een dag op Amerikaanse bodem zijn, heeft Middleton al meerdere opmerkelijke looks laten zien. Neem bijvoorbeeld haar geruite jurk van Burberry, die zich perfect leent voor de aankomende feestdagen.

Kate Middleton in Burberry

De eerste outfit van de prinses was een klassiek pak dat ze droeg bij het verlaten van het vliegtuig – en bovendien goed aansloot bij de geklede look van haar man. De tweede look van Kate Middleton, voor een ontmoeting met burgemeester Michelle Wu van Boston en een toespraak in de stad, bestaat uit een groene jurk met ruiten van Burberry, een jas van Alexander McQueen, een handtas van Mulberry en oorbellen van Shyla London.

De jurk is niet alleen geschikt voor de feestdagen, maar ook een subtiele knipoog naar St. Andrew’s Day, ter ere van de beschermheilige van Schotland. (Het koninklijk paar ontmoette elkaar voor het eerst tijdens hun studie aan de Universiteit van St Andrews in Fife, en de prinses heeft in de loop der jaren vaak ruiten gedragen tijdens bezoeken aan het land.) De kleur voelde vooral passend toen het eerste officiële evenement van het paar in Boston tot een einde kwam en de bezienswaardigheden van de stad groen verlichtten.

Bezoek aan Boston

Het paar is in de Verenigde Staten voor de tweede jaarlijkse Earthshot Prize Awards-ceremonie op vrijdag. Die zal vijf milieuactivisten eren, geselecteerd door een raad waarin prins William en gerenommeerd bioloog Sir David Attenborough zitten. Op woensdag, tijdens het toespreken van een verzamelde menigte die de regen trotseerde, zei William: “Catherine en ik zijn ervan overtuigd dat we het allemaal in ons hebben om grote dingen te bereiken en dat de mens het vermogen heeft om te leiden, te innoveren en problemen op te lossen.”

Prins William en Kate tijdens hun bezoek aan Boston
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.